Mergi direct la conținut »
A murit Emma Neagu, gimnasta de la "Românii au talent" care suferea de cancer osos. Avea doar 15 ani Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

A murit Emma Neagu, gimnasta de la „Românii au talent” care suferea de cancer osos. Avea doar 15 ani

Emma Neagu, gimnasta care a impresionat juriul din acest sezon al emisiunii Românii au talent, a murit la vârsta de 15 ani, din cauza cancerului osos de care suferea de doi ani.

De Dragoș Tănase,

„Emma nu şi-a dorit să fie amintit drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia ‘a pierdut bătălia’. Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final“, se arată în mesajul transmis de familia sa.


Florin Călinescu, unul dintre jurații de la Românii au talent, a transmis un mesaj după moartea Emmei Neagu.

„Emma. Te rog să ne ierți!”, a scris simplu Florin Călinescu.

În urmă cu doi ani, Emma a fost diagnosticată cu cancer osos, iar mama copilei a povestit la Pro TV că, deşi medicii i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze pentru a putea dansa în continuare.

Înainte cu o lună de a apărea la show-ul de talente, Emma a avut o discuție cu Nadia Comaneci, care a fost extrem de impresionată de povestea vieții sale și de ambiția adolescentei de lupta cu boala și pentru a-și îndeplini visul de a ajunge o mare gimnastă.

”Dragă Emma, discuția purtată cu tine la telefon mi-a înseninat ziua, Emma Neagu. Curaj și determinare.

O adolescentă de 14 ani ALEGE să renunțe la picior și acceptă să îi fie pus invers, ca un genunchi, doar ca să continue să practice gimnastica, după ce a fost depistată cu cancer”, scria Nadia pe contul său de Instagram, alături de câteva poze cu Emma. 


Citește și… Cristina Țopescu, impresionată de gimnasta cu cancer osos de la Românii au talent. „Demnitatea și inocența lor sunt lecții de viață pentru noi toți” | FOTO


 

Close
Închide
  Close