De Dana Aramă,

Alan Garcia a încetat din viață miercuri. Acesta avea 69 de ani. „Alan Garcia a murit”, a anunțat Omar Quesada, secretar general al partidului din care facea parte fostul șef al statului.

„Sunt întristat de moartea fostului preşedinte Alan Garcia. Transmit condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, este mesajul transmis de actiualul președinte peruan, Martin Vizcarra.

Alan Garcia s-a împușcat miercuri în cap în momentul în care poliția a mers la el acasă pentru a-l aresta într-un dosar de corupție. Acesta a fost dus la spital, a fost operat de urgență și a intrat în comă.

Autoritățile din Peru au decretat trei zile de doliu național după moartea lui Alan Garcia.

Alan Garcia a fost investigat pentru legăturile avute cu firma braziliană de construcții Odebrecht, care a declanșat cel mai mare scandal de corupție din America Latină după ce a admis public, în 2016, că a obținut contracte profitabile în regiune dând mită.

Anul trecut, Alan Garcia a cerut Uruguay-ului să-i acorde azil politic, după ce i s-a interzis să părăsească țara. Uruguay a respins solicitarea.

FOTO: Epa


Citește și:

VIDEO | Legătura miraculoasă dintre București și Notre-Dame! În Catedrala Sfântul Iosif din Capitală se află o bucată din coroana de spini a lui Iisus, salvată din flăcările care au mistuit Notre-Dame

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea
GSP.RO

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea