Mergi direct la conținut »
Adevărul despre tronul pe care a stat Regele Mihai. Unde se află, de fapt, acesta
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Adevărul despre tronul pe care a stat Regele Mihai. Unde se află, de fapt, acesta

Adevărul despre tronul pe care a stat Regele Mihai. Unde se află, de fapt, acesta

În cadrul unui reportaj TV ies la iveală amănunte mai puțin știute despre tronul pe care a stat fostul monarh al României, Regele Mihai.

De Dana Aramă,

Regele Mihai a încetat din viață în ziua de 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani. Monarhul a murit la reședința sa din Elveția. Regele Mihai a fost înmormântat la Curtea de Argeș în data de 16 decembrie.

Despre Regele Mihai se știu foarte multe lucruri, însă unul mai puțin știut este unde se află tronul pe care a stat monarhul, dar și predecesorul său, Carol al II-lea.

În cadrul unui reportaj realizat de Televiziunea Națională și care va fi difuzat zilele acestea ies la iveală amănunte mai puțin știute.

Astfel, tronul se află de mai bine de 70 de ani la Muzeul Pomiculturii din Golești.

„Ora Regelui CCLXXII

TVR 1 – sâmbătă, 30 decembrie 2017, ora 15.00
TVR Internațional – sâmbătă, 30 decembrie 2017, ora 16.00
TVR Moldova – sâmbătă, 30 decembrie 2017, ora 15.00 (31 decembrie, ora 1.00)

Tronul pe care au stat Regele Mihai şi predecesorul său, Carol al II-lea, nu a fost distrus de comuniști. El există încă, în locul care l-a găzduit cu grijă și discreție timp de șaptezeci de ani – Muzeul Pomiculturii din Golești, judeţul Argeş.

Când puterea comunistă a vremii făcea orice ca să scape de urmele regalității, obiectele care aparținuseră monarhilor au fost salvate de câţiva muzeografi de la actualul Muzeu de Artă al României şi trimise la diferite muzee din ţară.

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore
Recomandări

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore

Marturisirea a fost facută în premieră de invitatul emisiunii, istoricul de artă Gabriel Badea – Păun, venit în România pentru lansarea celei mai recente cărți pe care a semnat-o. Scriitorul a făcut descoperirea în timp ce se documenta pentru volumul ”De la Palatul Domnesc de pe Podul Mogosoaiei la Palatul Regal de pe Calea Victoriei”. Gabriel Badea – Păun este urmașul profesorului de limba română al Regelui Ferdinand și autorul mai multor cărți despre regii României”, se arată pe pagina de Facebook a Familiei Regale.


Citește și: FOTO EXCLUSIV| Impresarul care a rupt-o în bătaie pe Alexandra Stan s-a făcut băiat cuminte. Ipostaza în care a fost surprins Marcel Prodan în public


 

Close
Închide
  Close