Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Adolescenta căzută acum o lună dintr-un autobuz în Ploiești nu a fost încă audiată de polițiști. Imagini cu fata la scurt timp după operație/FOTO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV/ Adolescenta căzută acum o lună dintr-un autobuz în Ploiești nu a fost încă audiată de polițiști. Imagini cu fata la scurt timp după operație/FOTO

EXCLUSIV/ Adolescenta căzută acum o lună dintr-un autobuz în Ploiești nu a fost încă audiată de polițiști. Imagini cu fata la scurt timp după operație/FOTO

Avocata adolescentei care în urmă cu o lună a căzut în cap dintr-un autobuz, după ce geamul acestuia s-a dislocat, a depus plângere penală pe numele firmei de transport public din Ploiești şi împotriva autorităţilor locale care o deţin. Apărătoarea tinerei spune că ancheta se mișcă greu și vrea să facă plângeri penale şi împotriva unor poliţişti.

De Cristian Simion,

Alina Neagu

 

Anca Păun, avocata Alinei Neagu, a declarat pentru Libertatea că la aproape o lună de la accidentul în urma căruia fata de 17 ani a căzut cu tot cu geam dintr-un autobuz în mers adolescenta nu a fost încă audiată de Poliție.

Actele eliberate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în urma internării arată că Alina Neagu a suferit, pe lângă hematomul care a trebuit operat de urgenţă, multiple traumatisme şi fracturi la cutia craniană, dar şi la coloana vertebrală. Diagnosticul stabilit de medicii are au avut-o în grijă la Ploieşti se întinde pe o pagină de mărimea unui caiet studenţesc.

În aceste condiţii, Păun consideră că principalii vinovaţi sunt cei de la compania de transport, care au pus în circulaţie un autobuz vechi. Avocata susţine că, potrivit legislaţiei în vigoare, există un catalog privind durata de funcţionare a mijloacelor de transport, iar în cazul autobuzelor care asigură transportul urban durata maximă prevăzută de lege este de opt ani.

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația
Recomandări

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația

„Directorul firmei de transport (n.red. – Transport Călători Expres) a declarat că autobuzul din care a căzut Alina este din anul 2000. Suntem în 2019. Calculul este simplu, acel autobuz nu are ce căuta pe traseu”, spune Anca Păun.

Poliţişti acuzaţi de neglijenţă

Avocata a declarat, în exclusivitate pentru Libertatea, că pregăteşte o plângere penală care vizează mai mulţi poliţişti din Prahova, pe care îi acuză de neglijenţă și de indiferență.

„Pe 9 ianuarie, când s-a produs accidentul, la orele 20.15, a venit un domn poliţist care, văzând fata pe picioare, nu a mai aşteptat să vadă cât de grav e. I-a luat datele şi a plecat pur şi simplu. A doua zi, doi poliţisti ale căror nume nu le cunoaştem, s-au dus la Ioniţă Constanţa, mama verişoarei fetei care era cu Alina în momentul accidentului, şi au pus-o pe fiica acesteia, Alexia Ioniţă, să dea o declaraţie despre cele întâmplate. Când au auzit că fata e operată şi că e grav, au spus că ei nu au ştiut”, povesteşte avocata.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

Anca Păun consideră inadmisibil ca un poliţist să vină la spital, să ştie că un om a căzut în cap şi să nu aștepte rezultatul investigaţiilor medicale doar pentru că l-a văzut în picioare. Avocata spune că este anormal ca alţi doi poliţişti să ceară a doua zi informaţii fără să se intereseze de soarta victimei.

Avocata mai spune că nici la aproape o lună de la accident Alina Negu nu a fost audiată în dosarul deschis de poliţişti. Anterior, reprezentanţii IPJ Prahova au explicat că nu au audiat-o pe tânără pentru că medicii au recomandat ca fata să stea liniştită după operație.

Între timp, Alina a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală Prahova, pentru eliberarea unui certificat medico-legal, necesar în procesul care va urma.

În urmă cu două săptămâni, Libertatea a fost acasă la Alina Neagu, în satul prahovean Bertea, și v-a prezentat pe larg primele sale mărturii imediat după ce a fost externată din spital. Pe 9 ianuarie, adolescenta de 17 ani a căzut dintr-un autobuz, în Ploiești, după ce geamul lateral al autovehiculului a cedat. Fata care va mai rămâne țintuită la pat cel puțin o lună, din cauza leziunilor la cap, pentru care a fost operată timp de șase ore, și la coloana vertebrală.

Cel mai probabil, fata își va îngheța anul școlar, întrucât ar trebui să susțină bacalaureatul, însă nu se poate pregăti cum trebuie.

Alina venise la Ploiești ca să vadă luminițele de Sărbători.


Citește și:

Zece ani fără Marian Cozma. Petre, tatăl fostului handbalist: „Plâng neîncetat de o săptămână”

Close
Închide
  Close