Mergi direct la conținut »
Adolescentul electrocutat pe podul CFR din Parcul Herăstrău a fost transferat în Belgia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Adolescentul electrocutat pe podul CFR din Parcul Herăstrău a fost transferat în Belgia

Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii, a declarat, luni, că adolescentul care s-a electrocutat duminică pe Podul CFR din Parcul Herăstrău, cu arsuri pe 60% din corp, a fost transferat, luni dimineaţă, în Belgia, unde va fi tratat.

„Tânărul a fost transferat luni dimineaţă în Belgia, cu o aeronavă MApN. Nu a fost transferat pentru că nu erau locuri.

Existau locuri la Grigore Alexandrescu, pentru că el are 16 ani, dar este la limita dintre adult şi copil şi am decis, după ce am discutat cu medicii, să fie tratat în străinătate.

A fost decizia mea şi a doctorului Arafat”, a declarat, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, pentru Mediafax.

Potrivit ministrului, tânărul a fost curăţat duminică seară de către medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, pentru a fi transportat.

„Este într-o stare stabilă, dintr-un anumit punct de vedere, a fost operat duminică seară, adică a fost curăţat de către medicii de la „Grigore Alexandrescu” ca să poată fi transportat. Starea este ca la orice mare ars”, a mai declarat Sorin Pintea.

Adolescentul a fost electrocutat, duminică, pe podul CFR din Parcul Herăstrău din Capitală în urma contactului cu liniile electrificate.

El s-a urcat pe arcada podului şi s-a electrocutat, iar un alt adolescent, în vârstă de 19 ani, s-a urcat şi el pe arcadă în încercarea de a-l salva.

Adolescentul de 16 ani are arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.


Nota 3! Profesoara Daniela Pârjol povestește cum doi copii săraci din Vrancea “au primit la finalul anului 3, exact nota care trebuia ca să rămână repetenți, pentru ca școala să fie sigură ca va crește la anul numărul de clase, norma și banii”!

Close
Închide
  Close