De Mihai Niculescu,

Potrivit DNA, Vanessa Amal Youness ar fi cerut și primit banii de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate în şcoli. Femeia ar fi primit banii fără să intervină în nici un mod, pentru că documentele au fost oricum aprobate, au reținut anchetatorii în rechizitoriu.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada februarie – august 2011, Youness ar fi pretins şi ulterior ar fi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, se arată într-un comunicat DNA preluat de Agerpres.

„Documentaţia a fost aprobată la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, indică DNA. Cu toate acestea, Youness a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlate de inculpată, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor, 14 iulie 2011, iar restul sumei i-a fost înmânată în numerar”, au stabilit procurorii DNA.

Pentru recuperarea prejudiciului DNA a instituit sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile, printre care patru terenuri, şase apartamente, două garaje, ce aparţin Vanessei Amal Youness.


Citește și: Vaccinarea antigripală: Ministerul Sănătății știa că 1.642.533 de persoane din grupele de risc vor vaccin, dar a cumpărat cu peste 300.000 de doze mai puțin


 

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult