De Andreea Radu,

Actorul francez Joaquin Phoenix îl joacă pe Arthur Fleck, un om care se luptă cu mai multe boli mintale care îl împiedică să găsească acceptarea într-un oraș care alunecă încet spre haos, potrivit People.com.

Una dintre aceste afecțiuni îl determină pe Fleck (Joker) să râdă incontrolabil în momente nepotrivite. În timp ce filmul nu numește de ce boală suferă Fleck, aceste accese de râs incontrolabil se încadrează în tulburarea numită Afecțiunea pseudobulbară (PBA).

Acestă afecțiune provoacă râs sau plâns incontrolabil și poate apărea la persoane care suferă de scleroză multiplă, scleroza laterală amiotrofică, alte afecțiuni neurologice sau traumatisme la nivelul creierului, informează Mayo Clinic.

Episoadele pot dura în jur de un minut și îl pot face pe pacient să se simtă rușinat, izolat social și să sufere de depresie. În film, aceste ieșiri ale lui Fleks provocate de PBA declanșează transformarea lui în Joker, un personaj malefic.

Conform Mayo Clinic, tratamentul pentru PBA implică, de obicei, antidepresive și inhibitori selectivi de recaptare a serotoninei care pot ajuta la reducerea episoadelor, însă boala nu poate să fie vindecată.

Citeşte şi:

Ghid de vizitat Andaluzia, din Malaga până în Sevilla și înapoi. Sudul Spaniei este un loc ideal pentru o vacanță de toamnă!

Eugen Teodorovici, după comentariile jignitoare pe care le-a făcut la adresa unei jurnaliste: „Sunteți sigur că am greșit?”

Învinuită că n-a reflectat căderea Guvernului Dăncilă, șefa TVR acuză un membru din CA de partizanat cu PNL și că a comandat angajări în postul public! Liviu Brătescu: „Nu am cerut niciodată asta”

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații