Mergi direct la conținut »
Aglomerație la Antipa de Noaptea Muzeelor! Sute de oameni stau zeci de minute la coadă ca să viziteze muzeul de istorie naturală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Aglomerație la Antipa de Noaptea Muzeelor! Sute de oameni stau zeci de minute la coadă ca să viziteze muzeul de istorie naturală

Aglomerație la Antipa de Noaptea Muzeelor! Sute de oameni stau zeci de minute la coadă ca să viziteze muzeul de istorie naturală

O coadă de câteva sute de metri s-a format azi, începând cu ora 18.00, în fața Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, care are porțile deschise de Noaptea Muzeelor.

De Dumitru Angelescu (foto),

În jur de 400-500 de persoane așteaptă la rând pentru a vizita gratuit Muzeul „Grigore Antipa”, care va rămâne deschis până la miezul nopții pentru public. Într-o zi obișnuită, prețul unui bilet întreg este de 20 de lei, pentru pensionari – 10 lei, iar pentru elevi și studenți – 5 lei.

Aglomerație mare la Antipa de Noaptea Muzeelor

Aglomerație mare la Antipa de Noaptea Muzeelor

Expoziţii temporare, activităţi de colectare a insectelor nocturne şi de interceptare a liliecilor din curtea Muzeului, precum şi alte surprize, se numără printre propunerile Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru Noaptea Muzeelor din acest an.

Programul complet al instituției, în Noaptea Muzeelor.

  • 18:00 – 24:00 – Vizitarea gratuită a expoziției permanente a Muzeului;
  • 18:00 – 24:00 – Vizitarea gratuită a expoziției temporare
  • 21:30 – 22:30 – Colectare entomologică a insectelor nocturne, cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din muzeu;
  • 22:00 – 23:00 – Interceptarea liliecilor din grădina Muzeului „Antipa”, cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiștilor din muzeu.

Demonstrațiile realizate de către cercetătorii Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” se vor face numai în condiții meteo favorabile.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa, programul special al Nopţii Muzeelor de la această instituţie muzeală va începe sâmbătă, 18 mai, la ora 18,00 şi se va termina la ora 24,00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator). În cadrul acestui eveniment, accesul publicului în expoziţia permanentă a Muzeului va fi gratuit.

În acest an, a 15-a ediție a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor” are loc pe 18 mai. La acea dată, peste 150 de spații ale unor muzee și entități culturale publice și private din București și din țară vor fi deschise, gratuit și până la ore târzii, pentru expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, dans, piese de teatru și concerte.

Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan național de Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR) și este așteptat cu mare interes în fiecare an. Este considerat unul dintre cele mai puternice brand-uri culturale din țară la nivelul consistenței ofertei muzeale și culturale și a interesului publicului.


Citește și: 

Noaptea Muzeelor 2019. Lista muzeelor din București participante la Noaptea Muzeelor și evenimente din țară

Close
Închide
  Close