MENIU CAUTĂ

Alegeri SUA 2016 | George W. Bush nu l-a votat pe Donald Trump. Reacția lui Trump: „E trist”

Distribuie

Alegeri SUA 2016. George W. Bush nu l-a votat pe Donald Trump în cursa prezidențială. Candidatul republican a spus că acest lucru este „trist”, însă este convins că opțiunea fostului președinte american nu va avea „niciun impact” asupra rezultatelor finale ale alegerilor prezidențiale.

UPDATE. Donald Trump a spus că „este trist” faptul că fostul președintel republican al SUA nu l-a votat, însă nu crede că decizia acestuia va influența în vreun fel rezultatul alegerilor. „Cred că este trist să-l vedem pe George Bush făcând asta. Eu am fost foarte critic la adresa lui, pentru că ne-a băgat în Irak, o decizie evident oribilă, cum la fel de oribil a fost și felul în care Obama ne-a scos de acolo. Dar, sincer, nu cred să aibă vreun impact. Nu are niciun impact”, a spus Donald Trump, într-un interviu acordat unui post de radio.

George W. Bush și soția sa, Laura Bush, au votat în urmă cu două săptămâni. Deși s-a vehiculat faptul că cei doi au votat pentru candidata democraților, Hillary Clinton, purtătorul de cuvânt al fostului președinte american a spus că cei doi nu au optat pentru niciunul din principalii candidați, scrie Washington Post.

Donald Trump nu a beneficiat de sprijinul lui George W. Bush și nici de cel al lui George H.W. Bush, un lucru neobișnuit pentru foștii șefi de stat ai aceluiași partid. Mai mult decât atât, Bush senior a votat-o pe Hillary Clinton, după cum a dezvăluit Kathleen Hartington Kennedy Townsend, fiica lui Robert F. Kennedy. Aceasta s-a întâlnit în luna septembrie cu Bush senior, apoi a publicat o fotografie în care a dezvăluit faptul că fostul președinte i-a spus că va vota cu candidata democraților.

Acest lucru înseamnă că niciunul din ultimii patru foști președinți americani, inclusiv Barack Obama, nu a votat un candidat republican la alegerile preziențiale, notează publicația americană.

Alegeri SUA 2016 – LIVE TEXT

SUMAR:

 

Citește mai multe despre george w. bush, Hillary Clinton și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii