MENIU CAUTĂ

Alegeri SUA | Bursele au scăzut puternic după ce rezultatele preliminare indică o victorie Donald Trump

Distribuie

Rezultatele preliminare ale alegerilor din SUA au avut un impact imediat pe piețele financiare. Bursele au scăzut puternic la nivel internaţional, iar contractele futures de pe Wall Street s-au prăbuşit cu circa 5%, după ce rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale din Statele Unite sugerează că Donald Trump este noul președinte al SUA, relatează Bloomberg.

Alegeri SUA 2016 – LIVE TEXT | Donald Trump, la un pas de victorie

Indicele american Standard&Poorss 500 a coborât cu 5%, în timp ce peso-ul mexican s-a prăbuşit cu până la 11%, cel mai mult după 1994.

Titlurile americane de Trezorerie, yenul şi aurul au urcat cel mai mult după rezultatul pro-Brexit al referendumului care a avut loc în iunie în Marea Britanie.

Numele noului președinte al SUA nu a fost însă anunțat oficial, însă Donald Trump are un avans considerabil în fața rivalei democrate.

Anterior, analiștii au descris o victorie a lui Trump ca având potenţialul să provoace turbulenţe pe pieţele financiare, care mizau pe continuarea politicilor care au coincis cu a doua cea mai lungă piaţă bull (taur) din istoria S&P 500. Brexit-ul a fost cel mai recent şoc politic, care a condus la un declin de 5,3% al inducelui S&P 500 în două şedinţe de tranzacţionare.

”Cu cât sunt numărate mai multe voturi, pare tot mai probabil că Trump va câştiga, piaţa are o scădere masivă”, a spus Karl Goody, manager de averi la firma Shaw and Partners în Sydney.

Majoritatea sondajelor indicau că Clinton este înaintea lui Trump în opţiunile electoratului, iar casele de pariuri anticipau o probabilitate de 80% ca acest lucru să se întâmple.

Prețul petrolului american a scăzut cu peste 4%

Preţurile petrolului sunt în scădere puternică, iar cotaţia ţiţeiului american a coborât cu peste 4%, în condiţiile în care avansul lui Donald Trump în faţa lui Hillary Clinton creşte pe măsura numărării voturilor, relatează Reuters.

Cursă extrem de strânsă pentru Casa Albă

Cursa pentru Casa Albă s-a dovedit a fi neașteptat de strânsă. Hillary Clinton era creditată cu șanse mai mari de câștig decât rivalul ei extrem de controversat. Pe parcursul nopții, în timp ce apăreau rezultatele preliminare, a ieșit însă la iveală că americanii au ales să-l voteze pe Donald Trump, care a obținut mai multe voturi la nivelul populației.

Sumar:

Citește mai multe despre burse și Wall Street pe Libertatea.

Comentarii