De Valentina Postelnicu,

În urma evoluţiei îngrijorătoare a pandemiei noului coronavirus, la nivel mondial, şi a creşterii, în fiecare zi, a numărului de îmbolnăviri în ţara noastră, perspectiva amânării scrutinului devine din ce în ce mai posibilă.

Liderii politici cer deja amânarea alegerilor locale, pentru toamnă, când ar putea avea loc în aceeaşi perioadă cu alegerile parlamentare.

Liderul Pro România, Victor Ponta, spune că alegerile locale programate in luna Iunie în România trebuie amânate pentru Septembrie.

„Acum nu este timp de bătălii politice si campanii electorale – totul trebuie să fie despre Războiul contra Epidemiei de coronavirus – şi despre măsuri contra crizei economice!”, a scris Ponta pe Facebook.

Şi președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că, din punctul său de vedere, în iunie nu pot fi organizate alegeri locale în România în condiții normale.

„Alegerile locale nu trebuie considerate, în acest moment, o prioritate. Legea spune că, în caz de catastrofă naturală, prin lege organică, alegerile pot fi amânate. Propunerea noastră este amânarea alegerilor locale cu o jumătate de an, până în luna octombrie. Nu este nicio problemă, se lucrează la un proiect de lege în acest sens și se va vota în ambele Camere ale Parlamentlui în două-trei săptămâni, acum nu trebuie să ne gândim la alegeri. Din punctul meu de vedere, în iunie nu pot fi organizate alegeri locale în România în condiții normale, astfel că noi vom susține și vom vota amânarea acestora cu șase luni. Prioritatea numărul unu este sănătatea fiecăruia, sănătatea populației, și încetinirea răspândirii coronavirusului, iar prioritatea numărul doi este economia”, a spus Kelemen.

Acesta a subliniat că în momentul de față nu există altă soluție decât să fie respectate indicațiile specialiștilor și deciziile autorităților în lupta contra coronavirusului.

Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor