De Simona Ionescu,

Alexia îşi priveşte mama şi mătuşa în ochi – cele două fiinţe ce luptă pentru viaţa ei – şi le întreabă nedumerită: “De ce şoricelul m-a ales pe mine?”.
Pentru ea, “şoricelul” e boala care o macină de aproape doi ani. O devorează din interior, cancerul renal transformându-se, după prima intervenţie chirurgicală, într- o tumoră malignă a ficatului.
Alexia s-a săturat de spitale, de medici, de operaţii, de analize, de injecţii şi de perfuzii. Se roagă la Doamne-Doamne să nu mai ajungă în locurile acelea împânzite de aparate şi de oameni în alb, dar nu înţelege de ce rugile ei par a nu avea ecou, a nu fi auzite de nimeni, acolo, Sus. Până în ianuarie 2013, copilăria i-a fost una normală, cu griji, bucurii, jocuri, râsete, uimiri, planuri.
Apoi, a început coşmarul. Fetiţa a fost diagnosticată cu cancer renal gradul II, tumoră de opt centimetri localizată pe rinichiul stâng, dar care îi prinsese şi vena cavă, intestinele, ganglionii. Tocmai pentru că nu au existat semne prevestitoare, a fost depistată mai târziu decât ar fi fost bine.
În ţară, doctorii cu figuri preocupate nu-i mai dădeau multe zile de trăit. Dar cele două femei care s-ar lua şi cu Dumnezeu de piept pentru Alexia n-au acceptat sentinţa.
Au căutat o clinică altundeva, apoi, printr-o adevărată minune, au reuşit să adune 25.000 de euro pentru ca fetiţa să fie operată la clinica Anadolu din Istanbul. Cu succes, la prima vedere. A urmat cura cu citostatice, în România, din martie până în septembrie. Şi totul părea bine.

Ultima şansă: chimioterapia în Turcia

“Fiara” însă nu murise în trupul Alexiei. În octombrie anul trecut, tumora a recidivat, de data asta la ficat. Altă operaţie la Anadolu, alţi bani mulţi necesari, altă minune de a reuşi a-i strânge. Apoi radioterapie.
12.000 de euro, pentru 19 şedinţe, tot acolo, în Turcia. Din păcate, tumora s-a spart în timpul operaţiei la ficat, iar boala s-a răspândit şi mai tare. Medicii spun că ultima şansă a copilei ar fi chimioterapia. Nu la noi, ci tot acolo, pe malul Bosforului. Alexia a trecut deja de o sesiune de tratament şi se pregăteşte, luna aceasta, pentru a doua.
Dar mai este nevoie de încă patru. Iar fiecare dintre ele costă 7.500 de euro. Încă 30.000 de euro în total. Iar mămica şi mătuşa ei nu mai au somn şi linişte din cauza aceasta. Mai ales când Alexia – care iubeşte toate animalele şi ar visa să ajungă medic veterinar – le întreabă nedumerită: “Totuşi, de ce m-a ales şoricelul pe mine?”.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută