Mergi direct la conținut »
Amazon face angajări în România. Ce posturi oferă gigantul online și ce trebuie să faci pentru a te încadra
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Amazon face angajări în România. Ce posturi oferă gigantul online și ce trebuie să faci pentru a te încadra

Gigantul american Amazon face angajări în România. Sunt căutați în special programatori, care să lucreze la serviciile de cloud computing ale Amazon și la asistentul digital Alexa, potrivit datelor postate de către companie.

De Daniel Ionașcu,

Amazon a deschis de curând centrul de dezvoltare din București, după ce anterior, în 2005, a deschis un centru similar la Iași.

Alexa crește la București

În 2017, Amazon a instituit o prezență și în București. Echipele de aici lucrează la dezvoltarea limbajului pentru Alexa – asistentul digital al celor de la Amazon, dotat cu inteligență artificială. De asemenea, tot aici se fac diverse teste legate de Alexa.

Aceasta este unul dintre cei mai dezvoltați asistenți digitali, la mare concurență cu Google Assistant.

Alexa se găsește atât pe boxele inteligente Echo de la Amazon, cât și pe smartphone-uri, calculatoare cu Windows 10, televizoare, frigidere LG, soneriile deștepte Ring sau autoturismele BMW.

Amazon Web Services

Cealaltă parte a activității o constituie lucrul la Amazon Web Services (AWS). Aceasta este infrastructura online pe care Amazon o pune la dispoziție altor companii.

De altfel, Amazon este lider mondial în domeniul cloud computing-ului, iar foarte multe companii depind de serverele sale, precum Netflix, Adobe, Airbnb, AOL, 9GAG, BMW, Canon sau Slack.

În mod specific, la București se dezvoltă soluția Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), prin care clienții pot închiria putere de calcul pentru a rula propriile aplicații.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

Ce posturi sunt disponibile

Între posturile disponibile se află cel de ”business analyst”. Nu e nimic de afaceri, totul este legat de programare și trebuie să știi mai multe lucruri, între care SQL, experiență Linux/Unix și altele. Nu se precizează salariul, dar fiind vorba de programare și de Amazon, cel mai probabil acesta ar urma să fie în limita domeniului IT din România, adică foarte bine.

Alte posturi disponibile sunt de dezvoltator senior de software pentru AWS EC2, cercetători pentru comportamentul utilizatorilor, maganeri de catalog, specialiști în diverse limbi (germană, portugheză, spaniolă, franceză, italiană), designeri etc.

Lista întreagă se poate consulta aici.

Un fost angajat al centrului din București și-a descris experiența pe site-ul undelucram.ro, unde oamenii pot face ”review-uri” companiilor la care au lucrat pentru a avertiza alți doritori.

Partidul lui Ponta și-a triplat scorul electoral! Sondaj IMAS, ce se întâmplă cu PSD și PNL
Recomandări
Partidul lui Ponta și-a triplat scorul electoral! Sondaj IMAS, ce se întâmplă cu PSD și PNL
 

Iată ce spune acesta:

”Pro
-Posibilitatea lucrului de acasă
– Colegii și managementul online
– Trainingul

Contra
-Salariul
-Orarul care nu-ți permite să mai faci nimic după program, adică 10-19 sau 11-20

Full time – București
Perioada de muncă este de mai puțin de un an.
Nu recomand această firmă cunoscuților”.

Pe de altă parte, centrul din Iași are multe review-uri pozitive. Un fost salariat, care a stat 3 ani în companie, scrie: ”Atmosfera foarte faină, multe beneficii și utilități (cafea/ceai la discreție, fructe săptămânal, lapte, storcator de fructe etc), petreceri și teambuildinguri”.

Un altul scrie că există posibilitatea de a te transfera apoi la orice alt departament Amazon din lume.

Peste jumătate de milion de angajați în lume

Amazon are 566.000 de salariați la nivel mondial și este a doua companie de pe Pământ ca valoare, după Apple. Dacă Apple o capitalizare bursieră de 916 miliarde de dolari, Amazon are o valoare de 764 miliarde.

Amazon este cel mai mare retailer din lume, iar anul trecut a cumpărat și lanțul de magazine Whole Foods din SUA. De asemenea, Amazon deține Souq.com – cel mai mare magazin online din Orientul Mijlociu și s-a oferit recent să cumpere și Flipkart, cel mai mare retailer de internet din India, însă a pierdut în fața Walmart.

Românii care culeg căpșuni în Spania: Patronii spanioli preferă femeile, pentru că sunt mai delicate cu fructele și mai eficiente decât bărbații
Recomandări
Românii care culeg căpșuni în Spania: Patronii spanioli preferă femeile, pentru că sunt mai delicate cu fructele și mai eficiente decât bărbații
 

Amazon deține și al doilea serviciu de filme online din lume ca popularitate, după Netflix, dar și serviciul de streaming de jocuri Twitch, serviciul de cărți audio Audible, platforma de benzi desenate ComiXology și baza de date de filme IMDb.

Amazon produce boxele inteligente Echo, dar și cititoarele digitale Kindle, tablete, iar mai nou vrea să producă chiar și medicamente.

CITEȘTE ȘI

VIDEO. Man & machine. Pictură gigant realizată de oameni şi roboţi în memoria lui Grigore Moisil, părintele informaticii româneşti

Close
Închide
  Close