MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2018 17:32

Amenzi uriașe și 4.000 de metri cubi de lemn, confiscați de poliție în județul Vrancea. Ce infracțiuni s-au descoperit

Distribuie

Peste 4.000 de metri cubi de lemn au fost confiscați de autorități în urma mai multor controale de cinci zile făcute la ocoalele silvice și agenți economici din județul Vrancea. Poliția a dat amenzi în valoare de aproape 200.000 de lei.

Poliția arată că în perioada 3-7 decembrie, oamenii legii din cadrul Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiștii birourilor de combatere a delictelor silvice din Buzău, Harghita, Vâlcea și Vrancea, au verificat modul de respectare a legii de către ocoalele silvice și agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier, pe raza județului Vrancea, scrie Mediafax.

Autoritățile au verificat două ocoale silvice de regim, un ocol silvic de stat și 12 firme cu obiect de activitate în domeniul forestier. În total, au fost constatate opt infracțiuni, dintre care două de evidențierea cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive și două fapte de ascunderea ori disimularea adevăratei naturi a provenienței lemnului.

Totodată, au fost aplicate 58 de amenzi, în valoare de aproximativ 192.000 de lei și au fost confiscați 4.279 de metri cub de lemn.


CITEȘTE ȘI: Cum se tergiversează un accident grav: poliția a cerut de la Garda de Mediu un număr de mașină greșit! În loc de MH, a întrebat de MM, iar Garda a răspuns: „Nu e mașina noastră!”


FOTO: EPA

Citește mai multe despre amenzi, lemn și Vrancea pe Libertatea.

Comentarii