De Monica Stan,

SUBIECTUL ZILEI: REZULTATE BACALAUREAT 2016. Rezultatele finale, publicate pe edu.ro. Cum faci contestație

Pe când avea doar trei ani și jumătate, Ana a fost diagnosticată  cu o malformație renală. Pentru a avea parte de o viață cât mai normal, medicii au hotărât să o opereze, însă intervenția avea să fie prima dintr-un lung șir. Până în 2002 când a fost diagnosticată cu o tumoră subdurală intramedulară, tânăra a suferit nu mai puțin de nouă operații la rinichi și vezică. Doctorii de la spitalele de copii Grigore Alexandrescu și Marie Curie din Capitală, ajunseseră să o cunoască la fel de bine ca pe propriii lor copii. După cele nouă operații făcute în decurs de nouă ani și după luni întregi petrecute prin unitățile spitalicești, când credeau că toate problemele au luat sfârșit, Ana și familia ei au primit o veste care i-a cutremurat. Medicii i-au descoperit o tumoră pe coloana vertebrală și au decis, și de această dată, să intervină chirurgical.

Zis și făcut! Totul a decurs bine, iar Ana spera că se va face bine și va pleca acasă, la Călărași, pentru a avea o viață normală. Și așa s-a întâmplat, dar pentru prea puțin timp. Din cauza problemelor de sănătate pe care le-a tot întâmpinat de-a lungul anilor, tânăra a făcut o luxație de șold care a necesitat nu mai puțin de șase intervenții chirurgicale. Iar în 2012 avea să afle că tumora de pe coloană îi recidivase. Problema este că nici unul dintre medicii care au tratat-o până acum nu mai au curajul să o deschidă încă o dată invocând faptul că fata ar putea râmăne paralizată sau ar putea chiar să moară pe masa de operație. Din cauza problemelor cu rinichi pe care le are din copilărie, Ana face hemodializă de trei ori pe săptămână.

Fiind o familie modestă din punct de vedere financiar, părinții Anei nu și-au permis să-și ducă copilul la o clinică din străinătate pentru a doua opinie. Disperați au început să ceară ajutor și să întrebe în stânga și-n dreapta unde și ce ar putea să facă pentru fetița lor. Astfel au aflat că la o clinică din Turcia fata ar putea fi operată din nou. Însă Ana, mult prea speriată de ceea ce a auzit de la medicii români, și-a pierdut orice urmă de curaj. Chiar și așa, ea a fost sfătuită să facă ceva întrucât tumora -care crește- îi poate atinge anumiți nervi și poate paraliza. Așa se face că tânăra a ajuns la un specialist de la o clinică privată din Constanța. Acesta i-a spus că singura soluție ar fi introducerea unui cateter în coloană care să-i dreneze lichidul. Însă și această intervenție este una foarte costisitoare, iar familia fetei nu dispune de banuții necesari.

Cei care doresc să o ajute pe Ana să poată trece și peste această grea încercare o pot face donând bani în contul: RO85RZBR0000060003297542 – deschis la Raiffaisen Bank pe numele mamei Anei, Ioana Drăgunoiu.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare