Ancheta Avocatului Poporului în cazul scandalului angăjării celor doi muncitori din Sri Lanka la brutăria din Ditrău a scos la iveală
„un conflict local mai vechi de natură economică între societatea comercială AGM Eco Corporate SRL, pe de o parte, și câțiva foști angajați ai acesteia, pe de altă parte”, se arată în comunicatul instituţiei.

Avocatul Poporului precizează că apariția celor doi cetățeni sri-lankezi a acutizat acest conflict și a condus la manifestări excesive și intolerante din partea mai mulor cetățeni.

„Un rol însemnat l-au jucat si lipsa de informație, dar și temerile nefondate ale localnicilor referitoare la statutul cetățenilor străini angajați în cadrul agentului economic. Nu în ultimul rând, reținem conduita neadecvată a preotului capelan din comunitate care, de asemenea, a contribuit la aprofundarea conflictului”, menţionează Avocatul Poporului.

„Avocatul Poporului precizează că mare parte din conflict s-a derulat prin intermediul unei cunoscute rețele de socializare, fapt ce a condus la propagarea acestuia în mediul online”, mai anunță instituția, care s-a autosesizat în urma conflictului de săptămâna trecută.

Potrivit sursei citate, primarul localității a gestionat corespunzător situația și a depus toate diligențele în vederea evitării escaladării conflictului.

Situația celor doi angajați din Sri Lanka de la brutăria din Ditrău a adus localitatea în atenția întregii țări, iar cazul a ajuns chiar și în presa internațională.

Au fost acuzații de rasism la adresa locuitorilor, care au spus că nu vor imigranți în comuna lor, precum și acuzații la adresa brutăriei, care nu și-ar fi plătit foștii angajați.

Citeşte şi:

Cronica unei morți anunțate: ultimele 16 ore din viața femeii ținute pe un scaun, la spital: ”Transpira, avea ochii cianozați, dar asistenta a întrebat-o dacă e balonată”

Am fost la Mogoșești, localitatea unde primarul a plătit ca să facă sex cu minore, chiar în sediul primăriei. Sătenii îl apără: „El e Trump al nostru!”

Detalii despre cei 17 români aflați în carantină din cauza coronavirusului. ”Toți românii au luat legătura cu familiile”

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate