Mergi direct la conținut »
Angelina Jolie a criticat eşecul comunităţii internaţionale de a preveni o criză umanitară de proporţii
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Angelina Jolie a criticat eşecul comunităţii internaţionale de a preveni o criză umanitară de proporţii

Angelina Jolie a criticat eşecul comunităţii internaţionale de a preveni o criză umanitară de proporţii

Actrița care este emisar special al Înaltului Comisariat al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a vizitat marţi mai multe tabere de refugiaţi din Bangladesh, în care trăiesc numeroşi musulmani rohingya. 

Angelina Jolie s-a adresat refugiaţilor reuniţi pe dealul Kutapalong, criticând eşecul comunităţii internaţionale de a preveni o criză umanitară de proporţii, potrivit Agerpres.

„Sunt copleşită şi în acelaşi timp mândră să fiu aici alături de voi, astăzi. Aveţi tot dreptul din lume de a nu fi consideraţi cetăţeni fără ţară, iar maniera în care aţi fost trataţi ar trebui să ne ruşineze pe toţi”, a spus vedeta.

Actrița a mai spus că această criză umanitară reprezintă rezultatul unor decenii de discriminări care au fost ignorate. Ea a vizitat cea mai mare tabără de refugiați în contextul în care ONU a anunţat că pregăteşte un nou apel internaţional ce vizează strângerea sumei de 920 de milioane de dolari în beneficiul refugiaţilor.

În urma unei represiuni armate brutale, demarată în august 2017, refugiații au părăsit Rakhine, statul lor natal din Myanmar, şi s-au refugiat dincolo de graniţă, în Bangladesh.

Echipele de specialişti de la ONU au acuzat armata din Myanmar de crime şi violuri în masă, comise în timpul unei ofensive militare „cu intenţie de genocid”, care a vizat sute de sate locuite de comunitatea rohingya din statul Rakhine.

FOTO EPA


COPIII SISTEMULUI/ Confesiunea Sarei. Singurătatea adolescentei pe care statul o consideră destul de mare ca să-și poată purta singură de grijă


 

Close
Închide
  Close