Românii veniți din China au fost izolați de restul călătorilor la sosire, fiind trecuți printr-un culoar special. După ce avionul, care venea de pe Aeroportul din Doha, în tranzit, a aterizat la ora 11.25, câțiva medici i-au consultat, iar ei au completat un formular cu privire la evenimentele la care au participat în China. Autoritățile sanitare le-au pus în vedere să rămână 14 zile la domiciliu, pentru a se vedea cu exactitate dacă au fost infectați, spunea secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Ansamblul folcloric din Mioveni va avea un culoar separat în aeroport, artiștii vor ajunge la un punct de frontieră, unde vor prezenta documentele şi vor fi evaluaţi cu un chestionar. Vor spune unde au fost, dacă prezintă simptome specifice, cum şi unde poate fi contactat.

În funcţie de starea clinică vor fi preluaţi de medicul din aeroport sau de cei de la DSP şi vor fi îndrumaţi ori spre o unitate spitalicească, ori la domiciliu.

Elevii vor avea scutire de la şcoală, iar adulţii concediu medical pentru 7 – 14 zile, a declarat Nelu Tătaru.

Secretarul de stat a precizat că s-a ținut legătura cu reprezentantul grupului şi că niciunul dintre artişti nu prezintă simptome specifice coronavirusului.

Mesajul adresat părinților

La îmbarcarea pe aeroportul din Beijing, tineri au transmis, prin intermediul liderului grupului, un mesaj familiilor, pe Facebook, spunând că se simt bine.

PLAI DE DOR – VINE ACASA 1

Nu există motive de îngrijorare referitor la starea de sănătate a celor 25 de membrii ai delegației din Mioveni, care s-au aflat la Beijing!Pe fondul îngrijorării și al discuțiilor care s-au creat pe această temă, transmit atât părinților copiilor din Ansamblul “Plai de Dor”, cetățenilor orașului, cât și reprezentanților media faptul că întreaga delegație de la Mioveni s-a bucurat continuu de atenția gazdelor și organizatorilor Festivalului Internațional al Culturilor de la Beijing – Chaoyang, pe toată perioada șederii lor acolo. Toți membrii delegației sunt în acest moment în bune condiții de sănătate și se pregătesc de plecarea spre casă. Dat fiind că programul festivalului a fost contramandat, revenirea în țară a întregii delegații din Mioveni a fost programată cu șase zile mai devreme, imediat ce organizatorii au găsit soluții optime la companiile de zbor.Având în vedere că înainte de plecarea grupului situația din China era una bună, nu existau emise avertizări de călătorie, iar informațiile publice din acel moment nu prezentau motive de îngrijorare, deplasarea s-a efectuat cu știrea și acordul autorităților competente, cele care au emis vizele și monitorizat itinerariul delegației. Din momentul declanșării situației de criză în zonele aflate la peste 1400 km de Beijing, autoritățile române au ținut în permanent legătura cu grupul, Ambasada României la Beijing a monitorizat situația, iar copiii au avut parte de o atenție deosebită din partea organizatorilor.Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au contribuit ca delegația să ajungă mai repede acasă, Domnului ambasador Basil Constantinescu, oficialilor chinezi și reprezentanților din cadrul Beijing Chaoyang International Cultural Exchange Association si jurnalistului Daniel Tomozei-Dimian de la Radio China International.După un zbor lung, în cursul serii de mâine, grupul va ajunge acasă, iar copiii se vor afla din nou în sânul familiei!Vă mulțumesc pentru înțelegerea de care ați dat dovadă!

Publicată de Ion Georgescu pe Luni, 27 ianuarie 2020

„Nu există motive de îngrijorare referitor la starea de sănătate a celor 25 de membrii ai delegației din Mioveni, care s-au aflat la Beijing!

Pe fondul îngrijorării și al discuțiilor care s-au creat pe această temă, transmit atât părinților copiilor din Ansamblul “Plai de Dor”, cetățenilor orașului, cât și reprezentanților media faptul că întreaga delegație de la Mioveni s-a bucurat continuu de atenția gazdelor și organizatorilor Festivalului Internațional al Culturilor de la Beijing – Chaoyang, pe toată perioada șederii lor acolo.

Toți membrii delegației sunt în acest moment în bune condiții de sănătate și se pregătesc de plecarea spre casă.

Dat fiind că programul festivalului a fost contramandat, revenirea în țară a întregii delegații din Mioveni a fost programată cu șase zile mai devreme, imediat ce organizatorii au găsit soluții optime la companiile de zbor.

Având în vedere că înainte de plecarea grupului situația din China era una bună, nu existau emise avertizări de călătorie, iar informațiile publice din acel moment nu prezentau motive de îngrijorare, deplasarea s-a efectuat cu știrea și acordul autorităților competente, cele care au emis vizele și monitorizat itinerariul delegației. Din momentul declanșării situației de criză în zonele aflate la peste 1400 km de Beijing, autoritățile române au ținut în permanent legătura cu grupul, Ambasada României la Beijing a monitorizat situația, iar copiii au avut parte de o atenție deosebită din partea organizatorilor”, se arată în mesajul care însoţeşte filmarea realizată cu ansamblul de la Mioveni.

Citeşte şi:

Sociologul Gelu Duminică, după ce ministrul Sănătății a pus autismul pe seama plecării părinților la muncă în străinătate: „Este o aberație. Contrazice știința”

Dezvăluiri din viața lui Dincă în arestul Poliției Capitalei. Gestul surprinzător făcut înaintea sărbătorilor și care este atitudinea față de polițiști

O multinațională livrează mâncare Spitalului din Craiova fără autorizație sanitar-veterinară!

Bianca Andreescu, întrebată direct: „Dacă sunt lesbiană? Hai s-o lămurim”
PARTENERI - GSP.RO
Bianca Andreescu, întrebată direct: „Dacă sunt lesbiană? Hai s-o lămurim”
Horoscop 24 ianuarie 2021. Berbecii dau importanță unor impresii de moment și îndepărtează prietenii
HOROSCOP
Horoscop 24 ianuarie 2021. Berbecii dau importanță unor impresii de moment și îndepărtează prietenii
VIDEO. Cel mai sincer dealer de droguri. Ce le-a spus polițiștilor când a fost oprit în trafic
Știrileprotv.ro
VIDEO. Cel mai sincer dealer de droguri. Ce le-a spus polițiștilor când a fost oprit în trafic
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Telekomsport
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Sore și Lidia Buble, protagonistele unui editorial fashion dintr-un viitor în care ochelarii de soare au microfon (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sore și Lidia Buble, protagonistele unui editorial fashion dintr-un viitor în care ochelarii de soare au microfon (PUBLICITATE)