Este discret, greu de filmat sau de fotografiat. După trei ani, specialiștii Parcului National Piatra Craiului au surprins din nou un râs, vânătorul invizibil. Această specie de felină, cu un miros extrem de fin, trăiește ascunsă în adâncurile pădurii. Râsul este carnivor şi își vânează prada noaptea.Foto: Parcul National Piatra Craiului
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fapnpc%2Fvideos%2F2479002312325324%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>
În imaginile postate pe pagina de Facebook a Parcul National Piatra Craiului, se observă un râs care iese dintr-o pădure, ajunge într-un luminiș şi începe să stocească într-un morman de crengi de brad. Felina, de o mărime medie, se lasă greu fotografiată. Având simțurile foarte dezvoltate, râsul poate să detecteze orice amenințare.
În România, râsul este o specie protejată în România. Numărul exemplarelor a început să scadă, dar stăm mult mai bine ca alte ţări europene. Specialiştii estimează că în zona Carpaţilor Orientali şi a subcarpaţilor trăiesc aproximativ 2000 de exemplare.