De Simona David,

Un studiu realizat de compania Cushman & Wakefield Echinox arată că românii au mai menționat și alte avantaje ale muncii de la domiciliu, respectiv: îmbunătăţirea echilibrului între activitatea personală şi cea profesională (43%), mai multă libertate în gestionarea programului de lucru (40%) şi timpul suplimentar de odihnă (33%).

Totuși, sunt și dezavantaje, iar cel mai mare îl reprezintă lipsa socializării directe cu colegii (74% dintre respondenţi), urmat de dificultăţile în separarea timpului dedicat activităţii profesionale de cel personal (44%), lipsa unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii (33%) şi capacitatea mai scăzută de concentrare, ca urmare a factorilor disturbatori din locuinţă (33%).

Alte dificultăţi menționate sunt și gestionarea relaţiei cu clienţii şi colaboratorii (29%), problemele tehnice (26%) şi lipsa feedback-ului direct cu privire la activitatea prestată (24%).

Astfel, datele centralizate evidenţiază faptul că există un oarecare echilibru în ceea ce priveşte descrierea generală a experienţei lucrului de acasă, notează Agerpres.

Doar 3% ar alege să lucreze exclusiv de acasă

Astfel, 38% dintre respondenţi caracterizează perioada de activitate de acasă drept foarte bună sau excelentă, 34% consideră această experienţă ca fiind bună, în timp ce pentru 28% dintre aceştia perioada este nesatisfăcătoare sau chiar frustrantă.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

În ceea ce privește opţiunea de a lucra exclusiv de acasă după terminarea perioadei de restricţionare a activităţii, aceasta este preferată de doar 3% dintre respondenţi, cei mai mulţi optând pentru un program flexibil în care să lucreze patru zile de la birou şi o zi de acasă (39% dintre respondenţi) sau trei zile la birou şi două de acasă (27%).

În medie, angajaţii intervievaţi ar opta, dacă ar avea posibilitatea, să lucreze 3,4 zile de la birou şi 1,6 zile de acasă, relevă cercetarea de specialitate.

Sondajul Cushman & Wakefield Echinox a presupus aplicarea unui chestionar online unui număr de peste 200 de angajaţi care, în mod tradiţional, lucrează de la birou, dar în ultimele săptămâni au fost nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea de acasă, ca parte a măsurilor de distanţare socială adoptate pentru a limita răspândirea COVID-19.

Persoanele chestionate au o vârstă medie de 36 de ani şi lucrează, în special, în Bucureşti (88%). Activitatea respondenţilor se desfăşoară în domenii diverse, precum: servicii profesionale (24%), financiar (18%), real estate (17%) sau tehnologie şi telecomunicaţii (13%). În medie, cei intervievaţi şi-au desfăşurat activitatea acasă timp de 15 zile lucrătoare, înainte de completarea chestionarului.Citeşte şi:

INTERVIU | Ambasadorul Emil Hurezeanu: Germania are cel mai mare număr de vindecări din lume dintre pacienții cu coronavirus

Boris Johnson trebuie să se odihnească înainte de a se întoarce în Downing Street, consideră tatăl premierului britanic

Pandemia de coronavirus schimbă lumea. În China, câinii devin prin lege animale de companie, nu de consum

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite