Mergi direct la conținut »
Arsenal de arme albe găsite asupra tânărului acuzat că și-a înjunghiat fosta profesoară din Ploieşti
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Arsenal de arme albe găsite asupra tânărului acuzat că și-a înjunghiat fosta profesoară din Ploieşti

Arsenal de arme albe găsite asupra tânărului acuzat că și-a înjunghiat fosta profesoară din Ploieşti

Tânărul suspectat că și-a înjunghiat în abdomen fosta profesoară de matematică în fața cancelariei Liceului "Spiru Haret" din Ploieşti pare să-şi fi premeditat fapta, în condițiile în care asupra lui jandarmii care l-au prins la scurt timp de la agresiune au găsit un adevărat arsenal de arme albe.

De Cristian Simion,

Conform Jandarmeriei Prahova, tânărul a fost prins la 25 – 30 de metri de poarta şcolii pe care o părăsise în fugă imediat după agresiune. Asupra lui oamenii legii au găsit mai multe obiecte care pot ucide un om: un cuţit de bucătărie cu lama de zece centimetri, un toporaş din metal, o foarfecă, dar și un patent, o teslă din metal şi sticlă în care erau resturi de ţuică.

Primele date indică faptul că tânărul de 22 de ani, fost elev al şcolii şi exmatriculat, băuse din sticla cu alcool înainte de a o înjunghia pe profesoară.

Imediat după agresiune, în timp ce fugea, a lovit cu pumnul o mașină parcată, căreia i-a spart parbrizul.

Nu se ştie cum a ajuns tânărul până în faţa cancelariei şcolii, locul unde s-a produs agresiunea, având în vedere că unitatea de învăţământ are paznic, chiar acesta fiind cel care l-a văzut pe tânăr ieşind din şcoală cu cuţitul în mână. Anchetatorii iau în calcul ipoteza ca tânărul să fi intrat în școală cu un grup mai mare de elevi, profitând de momentul creat.

Marți după-amiază, suspectul este audiat, urmând ca, cel mai probabil, să fie reţinut. Acuzaţiile care îi vor fi aduse depind de cât de grave sunt rănile pe care i le-a provocat profesoarei de matematică pe care a agresat-o.

Potrivit unor surse din Poliție, în anul 2016, Alexandru Nițescu, la acea vreme elev în clasa a XII-a, a amenințat un coleg de clasă cu un cuțit, sesizarea despre acest fapt fiind făcută de către un profesor de la acelasi liceu. Atunci, pe numele tânărului a fost deschis dosar penal pentru amenințare și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, fiind amendat cu 500 lei. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului.

Citește și: Criminala de la metrou vrea să fie eliberată. Primele declarații după ce a contestat condamnarea pe viață: „Mi-au pus plantoane. Starea de sănătate s-a înrăutăţit”

Close
Închide
  Close