MENIU CAUTĂ
30 Mai. 2012 08:34 , de Anamaria Lembrau

Assange, extrădat în Suedia. „Cele mai mari guverne vor să pună mîna pe el”, spune îngrozită mama fondatorului WikiLeaks

Distribuie

Decizia Curţii Supreme, cea mai înaltă instanţă britanică,  nu îi va mai lăsa lui Julian Assange nici o cale de recurs în afară de justiţia europeană.
Christine Assange, mama fondatorului Wikileaks declara aseară: „Este un coşmar! Noi ştim că nu este în siguranţă şi că cele mai mari guverne ale lumii vor să pună mâna pe el. Dacă decizia va fi împotriva lui, în zece zile va fi într-o închisoare suedeză”. Cea mai mare temere a mamei lui Assange este că fiul ei va fi extrădat, mai apoi, în Statele Unite.
Julian Assange a fost arestat în decembrie 2010 la Londra şi consemnat la domiciliu în Marea Britanie. De-atunci, australianul a încercat prin toate toate mijloacele să scăpe de mandatul de arestare din Suedia într-un caz de viol şi agresiune sexuală, caz în care susţine că e nevinovat
Susţinătorii lui Assange afirmă că totul nu e decât un complot menit să-l pedepsească pe australian pentru publicarea de către WikiLeaks în 2010 a mii de documente confidenţiale care au făcut să tremure Washingonul şi diplomaţia mondială.

Citește mai multe despre Dezvăluirile WikiLeaks pe Libertatea.

Comentarii