Kip Thorne se întâlnește, vineri, cu membrii Academiei Române, iar seara, de la ora 18.00 va susține conferința „Science Behind Interstellar” la Grand Cinema & More Băneasa Shopping City.

„În prezentarea pe care acesta o va susţine în cadrul McCann/ Thiess Conferences, Kip Thorne le va vorbi pasionaţilor de astrofizică despre teoria cuantică a gravitaţiei, călătoriile în timp, găurile negre şi singularităţile spaţiului şi timpului”, se arată într-un comunicat de presă.

Kip Thorne, la Institutul de Fizică de la Măgurele

Sâmbătă, Thorne va merge la Institutul de Fizică de la Măgurele, unde îi va cunoaşte pe cercetătorii români şi străini de la ELINP. Aceștia vor discuta despre explorarea Universului cu ajutorul undelor gravitaţionale.

Ultimul eveniment din România la care va participa laureatul cu Nobel va avea loc sâmbătă la Sala Polivalentă din Bucureşti unde astrofiziceanul îi va întâlnii pe copiii prezenţi la finala Campionatului Naţional de Robotică „First Tech Challenge”.

Kip Thorne a câștigat Premiul Nobel în 2017, alături de alți doi cercetători, după ce au reușit să confirme teoria undelor gravitaționale, emisă de Einstein în urmă cu un secol.

Kip Thorne a câștigat premiul Nobel pentru fizică în 2017

Kip Thorne, cunoscut pentru implicarea sa în filmul „Interstellar”

Pe lângă prestigioasa distincție, Kip Thorne este cunoscut pentru implicarea sa în filmul „Interstellar: Călătorind prin Univers”.

A fost consilier științific și producător executiv al filmului, care l-a avut în rolul principal pe Matthew McConaughey și care a avut cinci nominalizări la premiile Oscar.

De altfel, astrofizicianul este cunoscut pentru faptul că a reușit să „traducă” știința pe înțelesul oricui. Pe lângă filmul lui Christopher Nolan, el a avut o contribuție și în cartea lui Carl Sagan, Contact.


Citește și: Nicolae Robu a ajuns în presa internațională, după ce a tăiat cablurile din oraș. Euronews: „Un primar a lăsat școlile fără internet în timpul examenului”