Australianul care a ucis cel puțin 49 de persoane în atacurile de vineri din Noua Zeelandă a trimis un e-mail primului ministru Jacinda Ardern și altor politicieni chiar înainte de a intra într-o moschee și a începe să tragă în credincioșii adunați la rugăciune, scrie The Independent.

E-mailul conținea un „manifest” de 87 de pagini, în care erau numite cele două moschei, iar Tarrant spunea că le-a ales ca țintă a atacului în urmă cu trei luni.

Biroul doamnei Ardern a declarat că suspectul a trimis documentul într-un mesaj trimis atât premierului cât și liderului opoziției, președintelui parlamentului și altor 70 de instituţii media.

Reprezentanții guvernului au declarat că mesajul a fost trimis „cu câteva minute” înainte de atac și că nu era suficient timp ca atacul să fie prevenit.

Odată primit, mesajul a fost trimis de persoana responsabilă cu e-mailurile premierului către serviciile parlamentare care l-au transmis mai departe poliţiei.

În manifestul său, Tarrant i-a numit pe imigranții „invadatori” şi l-a elogiat pe Donald Trump, numindu-l „un simbol al noii identităţi albe şi al unui ţel comun”.

Trump a condamnat atacul ca fiind „un masacru oribil”.

Cel puțin o persoană a deschis focul la două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, vineri, la ora locală 13:00. Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat atacul un atac terorist.

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

49 de persoane au fost ucise, dintre aceștia, 41 la Moscheea Masjid Al Noor, șapte la Moscheea Linwood Masjid și una la spital.

Alte 48 de persoane au fost transportate la spital cu răni, dintre aceștia 20 sunt în stare critică.

Unul dintre atacatori a transmis atacul mortal pe Facebook, folosind un GoPro atașat pe cascheta pe care o purta atunci când a intrat în moscheeaAl Noor, acolo unde, potrivit martorilor, se aflau în jur de 300 de persoane la rugăciune

Australianul de 28 de ani Brenton Tarrant, suspectul atacului asupra a două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch, soldat cu 49 de morţi, a apărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă.


Citește și: Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură