MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu, Vlad Chirea (FOTO)

REPORTAJ | Atmosferă tensionată la sediul PSD. Dragnea nu a făcut declaraţii la sosire, liderul, forţat din interior să deconteze eşecul la europarlamentare

Distribuie

Liderii social-democraţi s-au strâns, duminică seara, la sediul din Ion Ionescu de la Brad, pentru a face analiza scrutinului la europarlamentare. Marian Oprişan, Lia Olguţa Vasilescu, premierul Viorica Dăncilă au ajuns, iar atmosfera este extrem de tensionată. Deşi nu s-au închis urnele, deja i se cere demisia lui Liviu Dragnea. Marian Oprişan, liderul din Vrancea spune că preşedintele partidului poartă responsabilitatea, singur, pentru eşecul de la aceste alegeri.

Lia Olguţa Vasilescu a plecat de la sediu, pentru a participa la o emisiune TV, în timp ce premierul Viorica Dăncilă a venit la sediul partidului, fără a da declaraţii. Ea a precizat doar că Guvernul nu poate da Ordonanţă pentru prelungirea programului de votare, după ora 21.00.

Interesant este că social-democraţii au ales sediul unde fostul lider Adrian Năstase şi-a încheiat mandatul de preşedinte al partidului.  Conducătorii auto care trec pe lângă sediul PSD claxonează şi proferează injurii la adresa liderilor partidului.

Primarul sectorului 5, Daniel Forea, a încercat să minimalizeze proporţiile dezastrului.

El a spus că, din ceea ce ştie, rezultatul nu este atât de slab şi chiar că PSD a câştigat peste 30% la acest scrutin.

Potrivit unor surse, PSD se află în acest moment aproape la egalitate cu partidele de dreapta, Alianţa USR-PLUS şi PNL, dar nu sunt luate în calcul voturile din diaspora. Partidul trebuie să ia în calcul cele peste 300.000 de voturi din străinătate care de obicei se duc la Opoziţie, PSD având o relaţie foarte proastă cu românii din afara ţării, după momentul 10 august 2018.

Astfel, există riscul la PSD să pice chiar pe locul 2 sau se iasă pe locul 1, dar mult sub 30%, pragul psihologic pentru care conducerea partidului trebuie să dea socoteală.


Citește și:

Rezultate alegeri europarlamentare 2019. Exit-poll CURS – Avangarde: PSD și PNL sunt la egalitate

Citește mai multe despre Liviu Dragnea, Alegeri europarlamentare și PSD pe Libertatea.

Comentarii