Mergi direct la conținut »
Au fost depuse 164 de contestații la rezidențiatul din București. 100 dintre candidați cer rescanarea grilei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Au fost depuse 164 de contestații la rezidențiatul din București. 100 dintre candidați cer rescanarea grilei

Au fost depuse 164 de contestații la rezidențiatul din București. 100 dintre candidați cer rescanarea grilei

164 de contestații au fost înregistrate, în această seară, la concursul de rezidențiat organizat, duminică,  în București, 100 dintre candidați cerând rescanarea grilelor, iar 64 contestând subiectele, potrivit informațiilor oficiale, obținute de Libertatea.

Concursul de rezidențiat organizat în București a fost unul cu surprize pentru candidați, dar și pentru organizatorii acestuia. Asta pentru că în 27 din cele 35 de săli în care se organiza concursul, candidații au primit grilele cu întrebări incomplete, adică aveau doar 40 de întrebări, în loc de 200.

Situația a fost semnalată de candidați, iar după ce s- au constatat neregulile, a fost cerută matricea originală de la Tg Mureș. În tot acest interval, candidații au rămas în sală. După ce s- a crezut ca a fost remediată problema, alte 2 candidate au spus că și ele au o problemă cu grila, fapt dovedit a fi real. Atunci, comisia municipală de decis să fie reluată scanarea pentru toate grilele.

Potrivit rectorului UMF, academician Ioanel Sinescu, eroarea  tehnică  a apărut atunci când IT istul care a primit matricea de la Tg Mureș a descărcat  grilele în două calculatoare. Pe cel de al doilea, descărcîndu-se doar o parte din întrebări.
În urma corectării,  doar 5 candidați au avut punctajul modificat ușor, adică o diferență între unul și patru puncte.  Astfel că locul lor în ierarhie  nu s-a schimbat. În rest, toti candidatii au avut același punctaj.

Concursul s-a desfășurat, decentralizat, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

În sesiunea din 2017, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie au putut concura pe un număr de 3565 locuri și posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri și posturipentru farmacie.

Anul acesta, numărul locurilor și posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare și solicitările unităților sanitare.

Close
Închide
  Close