MENIU CAUTĂ
17 Dec. 2017 16:26

Australia a arestat un „agent economic” al Coreei de Nord, care voia să vândă componente pentru rachete

Distribuie

Un bărbat a fost arestat în Sydney , fiind acuzat că este un "agent economic" al Coreei de Nord. Chan Han Choi, în vârstă de 59 de ani, ar fi încercat să vândă componente pentru rachete, ca intermediar al Phenianului. Dacă acțiunile sale ar fi avut succes, Coreea de Nord ar fi beneficiat de zeci de milioane de dolari, relatează BBC News.

Chan Han Choi, în vârstă de 59 de ani, locuia în Australia de aproximativ 30 de ani. El ar fi încercat să vândă pe piața neagră componente pentru rachete. Mai mult, potrivit poliției australiene, el ar fi fost în contact cu oficial de rang înalt din Coreea de Nord.

„Vom susţine în faţa Curţii că acest bărbat intermedia vânzarea de componente pentru fabricarea rachetelor şi expertiză tehnică din partea Coreei de Nord către alte entităţi internaţionale. Cred că o făcea cu un scop patriotic şi că până la urmă ar vinde orice doar să facă bani pe care să-i trimită guvernului nord-coreean”, a declarat Neil Gaughan, comisar în Poliția Federală din Australia.

Este pentru prima oară când Australia se confruntă cu un astfel de caz. „Știu că acuzațiile sunt alarmante. Însă vreau să fiu clar și să precizez că nicio o componentă pentru rachete nu a ajuns pe teritoriul australian”, a mai precizat Neil Gaughan. Suspectul riscă să-și petreacă următorii zece ani în spatele gratiilor pentru faptele sale.


Citește și:

 

Citește mai multe despre Australia și Coreea de Nord pe Libertatea.

Comentarii