Pe rând, Viorica Dăncilă, fostul preşedinte şi premier al României, dar şi Eugen Teodorovici, Codrin Ştefănescu sau Dorin Căprar, liderul PSD Arad, au cerut ca preşedintele Camerei Deputaţilor, actualul lider PSD Marcel Ciolacu, să răspundă pentru greşeala de a lăsa un astfel de proiect să treacă de o Cameră a Legislativului.

Senatul a fost nevoit, pe fondul scandalului public, să se reunească, în regim de urgenţă, pentru a respinge proiectul de lege.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, un apropiat al lui Marcel Ciolacu, a intervenit, printr-un mesaj intern, pentru a linişti atmosfera în interiorul partidului.

El şi-a anunţat colegii că îl susţine pe Marcel Ciolacu şi a acuzat o tentativă de denigrare a actualei conduceri a PSD, potrivit unor surse din partid, citate de Libertatea.

„Nu vreau să aud și nu am cum să accept scuzele sau explicațiile niciunui lider politic din Camera Deputaților, fie el de la PSD, PNL, Pro România, PMP și, în niciun caz, de la șeful UDMR. TOȚI trebuie să-și asume această situație, precum și faptul că eticheta pusă, începând de azi, de către poporul român asupra lor este pe deplin meritată – LAȘI, TRĂDĂTORI, VÂNZĂTORI de NEAM și ȚARĂ”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Şi Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD pe vremea lui Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, i-a cerut socoteală lui Marcel Ciolacu.

Ad placeholder
Raed Arafat, despre recordul de cazuri noi de coronavirus: “Mai îngrijorător e numărul celor de la Terapie Intensivă”
Recomandări
Raed Arafat, despre recordul de cazuri noi de coronavirus: “Mai îngrijorător e numărul celor de la Terapie Intensivă”
 

„Ciolacu ar trebui sā-si cearā iertare public pentru nemernicia cu autonomia Ținutului Secuiesc! Sā convingā milioane de români cā nu a girat mizeria asta! Apoi sā-si prezinte demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Și sā cearā demisia si celor implicati in aceastā oribilā chestiune. Asta-i tot!”, a scris Ştefănescu, pe Facebook.

Prima care a reacţionat la adoptarea tacită a proiectului care impune autonomia Ţinutului Secuiesc a fost chiar Viorica Dăncilă, fost preşedinte al PSD.

„Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu şi-a făcut treaba de preşedinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună ştiinţă pentru adoptarea unei legi care ne vinde ţara în aceste vremuri grele şi complicate. Îi solicit aşadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul ruşinos în care a umilit românii!”, a scris Viorica Dăncilă.

Ad placeholder

Iar Dorel Căprar, liderul PSD Arad, l-a numit pe Marcel Ciolacu „trădător de ţară”.Înregistrare interzisă minorilor cu Anamaria Prodan, pe cine a amenințat. Atenție, limbaj trivial
PARTENERI - GSP.RO
Înregistrare interzisă minorilor cu Anamaria Prodan, pe cine a amenințat. Atenție, limbaj trivial
Ce i-a transmis Mircea Badea lui Dorian Popa. L-a umilit, în direct la TV
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce i-a transmis Mircea Badea lui Dorian Popa. L-a umilit, în direct la TV
Horoscop 16 iulie 2020. Săgetătorii pot negocia, cu un oarecare succes, un contract cu un partener important
HOROSCOP
Horoscop 16 iulie 2020. Săgetătorii pot negocia, cu un oarecare succes, un contract cu un partener important
RECOMANDĂRI