Mergi direct la conținut »
Un avion cu 20 de persoane la bord s-a prăbușit în Alpii Elvețieni. Nu există supraviețuitori
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un avion cu 20 de persoane la bord s-a prăbușit în Alpii Elvețieni. Nu există supraviețuitori

Un avion cu 20 de persoane la bord s-a prăbușit în Alpii Elvețieni. Nu există supraviețuitori

Un avion cu 20 de persoane la bord s-a prăbușit în Alpii Elvețieni, în week-end, iar autoritățile elvețiene spun că nu există supraviețuitori. O operațiune uriașă de căutare a fost lansată pentru găsirea epavei avionului model Ju-52, scrie The Mirror.

Deocamdată nu se cunoaște identitatea victimelor, dar din primele informații, la bordul aeronavei care aparținea unei companii turistice locale, erau 17 pasageri, doi piloți și un însoțitor de bord.

Accidentul s-a produs la doar câteva ore după ce un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o altă parte a Elveției. La bord se aflau patru membri ai unei familii și toți au decedat pe loc.

Experții cred că temperaturile ridicate înregistrate zilele acestea în vestul și centrul Europei ar putea fi un factor care a dus la producerea celor două accidente.

Vezi și: Care este probabilitatea ca o persoană să supraviețuiască unui accident aerian

Compania aeriană care deținea aeronava a publicat pe pagina sa de internet un mesaj de condoleanțe. „Echipa JU-Air este profund întristată și se gândește la pasageri, echipaj, familii și prietenii victimelor”. Ei au anunțat că toate zborurile sale au fost suspendate în urma tragediei.

Într-o declarație anterioară, Ju-Air a spus: „Avem datoria tristă de a anunța că una dintre avioanele noastre Ju-52 a avut un accident astăzi. În prezent, nu mai sunt disponibile informații suplimentare”.

Poliția elvețiană a declarat pe Twitter că cinci elicoptere și o mare misiune de salvare au fost dislocate la locul accidentului, pe versantul de vest a muntelui Piz Segnas din cantonul Graubuenden.


Citește și: Un patiser român trăiește de aproape 40 de ani în Marea Britanie și angajează numai compatrioți. Ovidiu Șarpe: ”Sunt disperați să muncească”


 

Close
Închide
  Close