De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 16.00 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că moţiunea de cenzură se va citi joi şi se va vota peste o săptămână, joia viitoare, în plenul reunit.

Ciolacu a precizat că toate partidele au fost de acord cu acest program.

La ora transmiterii ştirii, conducerea celor două Camere s-a reunit din nou, în şedinţă, pentru a stabili noul calendar de dezbatere a moţiunii de cenzură.

Opoziţia, după victoria din plenul reunit: „Demisia!”

UPDATE ora 15.40 Programul de lucru a picat, la vot, cu 194 de voturi împotrivă şi 181 pentru. Astfel, şedinţa de plen a fost suspendată.

Pentru ca moţiunea să se voteze sâmbătă, este nevoie de convocarea, din nou, a conducerii Parlamentului.

Respingerea programului a fost întâmpinată cu aplauze în plen. Opoziţia a strigat „Demisia” către parlamentarii de la PSD.

Florin Iordache a anunţat suspendarea şedinţei, astfel că moţiunea nu va mai fi citită miercuri.

Ciolacu: „Matematic, s-a pierdut majoritatea!”. 26 de parlamentari PSD au lipsit la vot, 3 nu şi-au exprimat votul

La ieşirea din plen, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că „matematic, s-a pierdut majoritatea”, prin respingerea programului de lucru.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

De la PSD au lipsit, în plenul reunit, 26 de parlamentari, iar 3 nu au votat.

Printre cei care nu au votat s-a aflat şi senatorul Paul Stănescu.

UPDATE ora 15.15 Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care trebuie să se citească moţiunea de cenzură a început, miercuri, în prezenţa a 392 de deputaţi şi senatori.

PNL a cerut, de la tribună, prin vocea Ralucăi Turcan, modificarea programului de lucru, pentru ca moţiunea de cenzură să fie votată luni, la ora 16.00.

Florin Iordache, vicepreşedintele din partea PSD care conduce şedinţa de plen comun, refuză să supună la vot modificarea programului.

Moţiunea de cenzură se votează sâmbătă. Florin Iordache: PSD va fi în sală, dar nu va vota

UPDATE ora 11.00 Potrivit unor surse parlamentare, PSD a reuşit să îşi impună, în şedinţa conducerii Parlamentului, calendarul dorit pe moţiune, şi anume citirea astăzi şi votul sâmbătă.

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă
Recomandări

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă

După ce PNL şi USR au părăsit şedinţa, PSD a rămas fără cvorum. A fost adus reprezentantul minorităţilor, Dragoş Gabriel Zisopol, pentru a reface cvorumul, iar ședința s-a reluat.

În urma votului, moţiunea de cenzură se va citi miercuri, în plenul reunit şi se va dezbate şi vota sâmbătă.

Florin Iordache a spus, la ieşire, că citirea moţiunii va fi miercuri, de la ora 15.00, şi dezbaterea, sâmbătă, de la ora 11.00.

Victor Ponta a spus, însă, după şedinţă, că votul se va da luni.

Florin Iordache a anunţat că parlamentarii PSD vor fi prezenţi, în sala de plen, dar nu îşi vor exprima votul.

Turcan: „Opoziţia va demonstra că Guvernul Dăncilă nu mai are legitimitate, prin susţinere parlamentară”

„Tertipuri cu profil infracţional”, a spus Raluca Turcan, după şedinţa conducerii Parlamentului, despre decizia luată privind votul pe moţiune.

Ce s-a întâmplat cu trenul de metrou care a deraiat acum un an în depoul Berceni. Măsura luată abia acum de Metrorex
Recomandări

Ce s-a întâmplat cu trenul de metrou care a deraiat acum un an în depoul Berceni. Măsura luată abia acum de Metrorex

Lidera deputaţilor PNL a spus că zi de zi, Opoziţia va demonstra că actualul Guvern nu mai are susţinere în Parlament şi nici majoritate.

„Ei doar încearcă abuz după abuz, pentru a rămâne la guvernare”, a mai afirmat Raluca Turcan, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că încearcă să rămână „cu forţa la guvernare”.

PNL îl acuză pe Florin Iordache că a condus şedinţa conducerii Parlamentului „abuziv şi cu şmechereală”.

USR: Parlamentarii USR vor veni la vot, nu contează când e pusă moţiunea de cenzură

Parlamentarii USR vor veni la vot, indiferent că pun votul pe moţiune dimineaţa, noaptea, în week-end”, a spus şi Stelian Ion, de la USR.

„Vom găsi mijloacele procedurale pentru ca această moţiune să treacă”, a mai spus el.

PMP, atac la PSD: „Un partid cu apucături infracţionale”

„Se operează cu aceleaşi tertipuri de pe vremea condamnatului Dragnea”, a spus şi reprezentantul PMP, după şedinţa conducerii Parlamentului.

„Un partid cu apucături infracţionale”, a spus Marius Paşcan, despre PSD, acuzând-i pe cei de la PSD că umilesc Opoziţia şi se comportă „mişelesc”.

PSD propune ca votul pe moţiune să se dea sâmbătă, PNL părăseşte şedinţa

UPDATE ora 10.50 PSD a propus, în şedinţa conducerii Parlamentului, ca moţiunea de cenzură să se voteze sâmbătă. Anunţul a fost făcut de Florin Iordache.

PNL nu a fost de acord cu propunerea, iar reprezentanţii liberalilor în Birourile reunite ale celor două Camere au părăsit lucrările.

PSD nu are, în prezent, majoritate în Birourile reunite. Şedinţa este încă în desfăşurare.

Fifor ironizează Opoziţia: „Nu mai este esențial să dați jos guvernul Dăncilă pentru a reconstrui România, dacă se votează sâmbăta?”

UPDATE ora 10.30 Mihai Fifor, secretarul general al PSD, a recunoscut, într-o postare pe Facebook ,că PSD doreşte ca votul pe moţiune să se dea sâmbătă şi i-a ironizat pe cei din Opoziţie.

„Noi chiar am crezut că semnatarii moțiunii vor să dea jos guvernul cât mai repede, așa că le-am propus ca votarea să fie sâmbătă. PNL chiar își dorește ca sâmbăta să fie zi lucrătoare pentru toată lumea, deci nu văd de ce ar avea o problemă. Dar toți acești ipocriți evită să urgenteze votul pe care atât au spus că și-l doresc”, a scris Fifor.

El îl atacă şi pe liderul Pro România, Victor Ponta.

„Ponta e la golf și nu își poate sacrifica hobby-ul pentru a vota moțiunea. Iar dreapta nu lucrează în weekend. Cum, stimați semnatari ai măreței moțiuni? Nu vă puteți sacrifica o zi de weekend pentru vot? Nu mai este esențial să dați jos guvernul Dăncilă „pentru a reconstrui România” dacă se votează sâmbăta? Noi vă dăm ocazia să începeți să vă puneți în practică viziunea cât mai repede, așa că vă așteptăm sâmbăta aceasta la vot. Curaj!”, a mai spus Mihai Fifor.

Conducerea Parlamentului, a doua încercare de a stabili când se votează moţiunea. Marţi seară, şedinţa s-a suspendat din lipsă de cvorum

Liderii Opoziţiei au criticat convocarea Birourilor permanente marţi seara, imediat după depunerea moţiunii de cenzură şi intenţia ca plenul Parlamentului să se reunească tot atunci, la ora 19,00, pentru a se citi moţiunea.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat că este vorba despre „un abuz şi infracţionalitate cu premeditare”

Raluca Turcan a precizat că Opoziţia cere ca moţiunea de cenzură să fie citită în plenul Parlamentului săptămâna aceasta, iar votul să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

„Noi suntem pregătiţi la şicane şi acţionăm unitar şi pas cu pas o să dejucăm această abordare cu profil infracţional. Opoziţia cere nişte lucruri de bun simţ şi anume: moţiunea să se citească la o oră şi într-un moment în care parlamentarii să poată să participe. De asemenea, Opoziţia doreşte ca, după 30 de ani în care nicio moţiune de cenzură nu a fost votată în zile nelucrătoare, să nu se întâmple nici de data aceasta, la comanda Vioricăi Dăncilă. Propunerile Opoziţiei sunt fireşti, sunt de bun simţ, să citim moţiunea săptămâna aceasta şi votul să fie la începutul săptămânii viitoare. Acesta este programul pe care îl vom propune PSD”, a declarat Turcan.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament.

Intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, moţiunea are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent, după cum a anunţat prim-vicepreşedintele liberalilor Raluca Turcan.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, este nevoie de jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, respectiv 233 de voturi.

Citeşte şi:

Preotul Theodor Sava, tată a cinci copii, s-a sinucis. Cu ce probleme se confrunta în ultima perioadă

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat