Rezultatele la BAC 2018, sesiunea de toamnă vor fi afișate pe 1 septembrie.

Examenul la Limba Română la BAC 2018 sesiunea toamnă începe la ora 9.00. Elevii pot să intre în sălile de examen până cel târziu la ora 8.30. Din momentul în care toată lumea din sală primește subiectele, candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

Bacalaureat 2018 – sesiunea de toamnă începe cu probele scrise:

  • 20 august – Limba şi literatura română;
  • 21 august – Limba şi literatura maternă;
  • 22 august – proba obligatorie a profilului și 23 august: proba la alegere a profilului şi specializării.

Reguli pentru examenul Limba Română la BAC 2018 sesiunea toamnă

Elevii au voie să intre în centrele de examen la probele scrise în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Aceștia au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care toți cei prezenți în sală primesc subiectele.

În rezolvarea subiectelor, candidaţii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Elevii nu au voie în sala de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Subiecte BAC 2018 la Limba și literatura română 

La sesiunea de vară a examenului de BAC 2018, absolvenții de clasa a XII-a au avut la subiectul al treilea genul liric. Cei de la real au avut de ales poezii din opera lui Mihai Eminescu și Tudor Arghezi. La profilul uman, autorii care au picat la subiectul al treilea la Limba și literatura română au fost Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Bacalaureat 2018 – sesiunea de toamnă, afișarea rezultatelor:

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00).

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:  să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; să susţină toate probele scrise şi  să obțină notei 5.00 la fiecare dintre acestea, iar media generală să fie cel puțin 6.00.

Ministerul Educației Naționale (MEN) pune la dispoziție linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 20 – 23 august, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 24 august, între orele 8:00 -14:00.

Rata generală de promovare a examenului de bacalaureat din vară, după contestaţii, incluzând şi absolvenţii din promoţiile anterioare, este de 69,7%, în creştere de la 67,7%.

Astfel, după prima sesiune au promovat 86.162 de candidaţi dintr-un total de 123.619 candidaţi prezenţi.

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă