De Cristina Radu,

„Vom începe discuțiile cu marile lanțuri de supermarketuri. Eu voi avea o inițiativă de consilier general care să închidă pentru sâmbătă și duminică activitățile comerciale din anumite supermarketuri din București, tocmai ca în weekend să se poată aproviziona foarte bine și să evităm prezența traficului greu pentru zonele din București. Lucrul ăsta o să-i supere, dar vom limita la 3,5 tone orice formă de aprovizionare pe aceste lanțuri de magazine. (…) Am văzut și pe dezbaterea de astăzi, sunt cetățeni care ne recomandă acest lucru”, a anunțat viceprimarul Bădulescu vineri, la dezbaterea publică organizată la Primăria Capitalei pe tema proiectului de hotărâre privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Viceprimarul va depune în acest sens un proiect de hotărâre care, după ce va trece prin comisiile de specialitate, să fie dezbătut și votat în Consiliul General.

El a explicat că ideea a pornit de la cetățeni, care s-au plâns, prin puncte de vedere formulate în dezbaterea pe proiectul privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București, de aglomerația provocată de mașinile mari, care aprovizionează magazinele.

„Eu am spus că, după ce am consultat cetățenii împreună cu mai mulți consilieri generali, analizând cu primarul general, s-a declanșat o dezbatere în rândul CGMB. Aprovizionarea de orice tip pe timpul zilei cu autovehicule mai mari de 3,5 tone practic să fie de îndată reglementată și – să știți că e o chestiune de asumare, dar cetățenii își doresc acest lucru – închiderea unităților comerciale sâmbăta și duminica. Sau fie sâmbătă, fie duminică. Mă refer la unitățile comerciale de tip mall, de tip cash&carry. Deocamdată nu am avut discuții în acest sens, nu am înțeles care sunt intențiile cetățenilor, le vom prelua de îndată. Săptămâna viitoare vor fi invitate organizațiile profesionale pentru a lua act de deschiderea acestei consultări cetățenești, iar aceștia să poată interveni cu elemente în susținerea opiniei lor”, a explicat Bădulescu.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Atrăgându-i-se atenția de către jurnaliști că foarte mulți bucureșteni preferă să-și facă cumpărăturile în weekend, pentru că în timpul săptămânii sunt la serviciu, viceprimarul a subliniat că primăria va iniția discuții cu ambele părți, atât cu cetățenii, cât și cu agenții comerciali, pentru a găsi cea mai bună soluție.

 

 

Citește și: Medici inventați cu 9 dolari în reclamele pentru produse ce promit vindecare miraculoasă! Din 1.000 de suplimente alimentare care intră anual pe piață, Ministerul Sănătății a verificat publicitatea a doar 25!

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre