MENIU CAUTĂ
06 Feb. 2018 18:25 , de Daniel Ionașcu

Bancher: Monedele virtuale au devenit o „combinaţie de bulă speculativă, schemă piramidală şi dezastru ecologic”

Distribuie

Monedele digitale au devenit o „combinaţie de bulă speculativă, schemă piramidală şi dezastru ecologic”, a declarat marţi Agustin Carstens, director general al Băncii Reglementelor Internaţionale (BRI), supranumită și ”banca băncilor centrale” din lume.

Acesta a declarat că Băncile centrale trebuie să fie pregătite pentru a interveni şi a contracara riscurile create de monedele digitale, precum Bitcoin, potrivit Wall Street Journal.

Acuzele privind faptul că monedele virtuale ar fi bule speculative s-au înmulțit în ultima perioadă. Inclusiv Banca Națională a României (BNR) a anunțat că acestea sunt speculative, volatile și riscante.

Însă este pentru prima dată când acestea sunt acuzate că ar fi dezastre ecologice. Dar de unde vine această acuză?

Ei bine, acest lucru vine din cauză că generarea monedelor virtuale, procedeu numit minare, consumă foarte multă energie electrică.

Bitcoin consumă mai mult decât 159 de țări

Un studiu din luna noiembrie arăta că volumul total de electricitate necesar pentru a menține tranzacțiile depășește consumul individual al unui număr de 159 de țări, potrivit The Next Web.

Între acestea se află Irlanda, Islanda, Croația, Ungaria, Serbia sau Slovacia. Din Africa, numai trei țări consumă mai mult curent electric decât Bitcoin: Africa de Sud, Egiptul și Algeria.

Concumul anual de energie al Bitcoin este de 29,05 TWh și, dacă ar fi o țară separată, Bitcoin s-ar clasa pe locul 61 în privința consumului de electricitate. De asemenea, dacă ritmul de creștere de 30% pe lună se menține, Bitcoin va depăși anul viitor în octombrie consumul Marii Britanii.

Loading...
Comentarii