MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Banii pentru restituirea taxei auto, scoși a doua oară din fondul de rezervă al Guvernului. Supliment de 650 de milioane de lei

Distribuie

Pentru plata taxei auto, ministerul mediului a luat din fondul de rezervă încă 650 de milioane de lei. 700 de milioane de lei au fost deja scoase din același fond la începutul lunii mai, și toți banii au fost restituiți contribuabililor. Termenul maxim de plată a taxelor auto și de mediu este de 30 iunie.

Suplimentarea bugetului se va face din Fondul de rezervă bugetară al Executivului prevăzut pe acest an, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului mediului, Nelu Barbu.

„Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019. Este vorba despre o suplimentare cu 650 de milioane de lei pentru a se acorda banii plătiţi pentru timbrul de mediu, taxa auto, în funcţie de denumirea pe care a avut-o această taxă de-a lungul timpului. Ştiţi că termenul limită este de 30 iunie. Până acest moment au fost plătite deja sume totale în valoare de 3,1 miliarde de lei”, a declarat Nelu Barbu, potrivit Mediafax.

ANAF a restituit în perioada 3 – 5 iunie 2019, la nivel național, suma de 700 milioane de lei către 420.000 de contribuabili, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceștia în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017.


Citește și: OPINIE | „Puterea cu orice preț”. PAH despre PNL, care a promis anticipate în campanie, dar n-are cum să le organizeze, și despre strategia lui Orban, care vrea cu orice preț funcția de premier


Citește mai multe despre taxa auto pe Libertatea.

Comentarii