MENIU CAUTĂ
21 Apr. 2017 16:08

Barack Obama a vorbit la telefon cu Emmanuel Macron, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța

Distribuie

Unul dintre principalii candidați la alegerile prezidențiale din Franța a discutat la telefon cu Barack Obama. Este vorba despre Emmanuel Macron, în vârstă de 39 de ani, considerat unul dintre favoriștii scrutinului prezidențial.

Emmanuel Macron, candidatul de centru En Marche! i-a 'mulţumit călduros lui Barack Obama pentru apelul său amical', potrivit echipei sale de campanie. Cei doi au discutat despre despre viitorul Europei şi 'valorile progresiste cărora le sunt ataşaţi' amândoi, a mai afirmat echipa candidatului francez.

De partea cealaltă, un purtător de cuvânt al fostului lider de la Casa Albă a ținut să precizeze că Obama nu își va exprima în mod oficial susținerea' față de vreun candidat.

Acesta a afirmat că Barack Obama, care a fost foarte discret după ce și-a încheiat al doilea mandat de președinte al SUA, a 'apreciat ocazia de a-l auzi pe Macron evocându-şi campania şi importanţa alegerilor prezidenţiale din Franţa', a spus purtătorul său de cuvânt Kevin Lewis.

Emmanuel Macron, care vorbeşte engleză fluent, estre creditat cu şanse foarte mari să treacă în turul doi care se va desfășura pe 7 mai, când s-ar putea să o înfrunte pe candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen.

Citește și: Lucruri neștiute despre candidații la președinția Franței: De la „iepuraș Playboy' până la căsătoria cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă

Loading...
Comentarii