Mergi direct la conținut »
Bărbații care l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal, identificați. Poliția arată că sunt agenți secreți ai Moscovei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Bărbații care l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal, identificați. Poliția arată că sunt agenți secreți ai Moscovei

Doi ruși au fost identificați drept suspecți în încercarea de a-i otrăvi pe Serghei Skripal și pe fiica lui, Iulia, în apropierea unui centru comercial din orașul britanic Salisbury. Cei doi ar fi spioni ruși.

Potrivit BBC, numele celor doi bărbați sunt Alexander Petrov și Ruslan Boshirov. Poliția britanică arată că există destule dovezi pentru a-i aresta pe cei doi.

Oamenii legii mai leagă incidentul de la Salisbury de un altul, petrecut pe 30 iunie, când Dawn Sturgess și Charile Rowley s-au îmbolnăvit într-o casă din Amesbury, localitate aflată la 11 kilometri de Salisbury. Dawn Sturgess a murit la spital pe 9 iulie, iar Charile a fost externat pe 20 iulie.

Primul ministru al Marii Britanii, Theresa May, a susținut că cei doi fac parte din agenția secretă GRU a Rusiei, iar otrăvirea ar fi fost aprobată la nivel înalt de autoritățile de la Moscova.

”Pe baza informațiilor adunate din investigația cazului din Salisbury și ceea ce știm despre această organizație, trebuie să ne sporim eforturile colective împotriva GRU. O gamă largă unelte din aparatul de securitate națională va fi folosit pentru a contracara amenințarea. Atacul a fost unul bolnav și a adus patru oameni pe patul de spital, luptându-se cu viețile lor”, a spus May.


CITEȘTE ȘI: VIDEO EXCLUSIV/ Mădălin Voicu, nostalgii din anii 70: „Eram prieten cu toți artiștii care veneau în România: Jacques Hustin, Johnny Hallyday, France Gall”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close