Mergi direct la conținut »
O femeie a născut pe stradă în Focșani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Bebeluș mort în urma tratamentului la Spitalul din Vălenii de Munte. Tânăra mamă purta în pântece primul copil

De Petre Dobrescu,

Amplă anchetă, deschisă de Poliție și de Colegiul Medicilor în cazul unui bebeluș mort în urma tratamentului la Spitalul din Vălenii de Munte, județul Prahova. O femeie însărcinată în luna a șaptea reclamă că pruncul pe care-l purta în pântece a murit după ce a stat internată o noapte în spital.

Ad placeholder

Alina Brânzea era însărcinată în luna a șaptea cu primul ei copil. Tinerei de 28 de ani i s-a făcut rău și, pentru că avea tensiune mare, a fost transportată cu ambulanța la Spitalul din Vălenii de Munte, informează Mediafax.ro.

În noaptea în care a stat în spital, tânăra spune că a simțit bebelușul. La consultul ginecologic făcut dimineață a aflat, însă, că fătul este mort.

„A doua zi am cerut să mă consulte. Doreau să mă trimită acasă, iniţial. S-a întâmplat asta în timp ce eram în spital. Dacă eram acasă, suporţi altfel, dar când ştii că eşti într-un spital te gândeşti că se ocupă de tine. Dacă se ocupau, mă gândesc că trăia”, a declarat, pentru sursa citată, Alina Brânzea.

Mihai Brânzea, soțul femeii, a primit asigurări că atât soția, cât și pruncul sunt bine.

„Dimineaţa când m-am dus, în jurul orei 07.30, soţia avea biletul de externare deja făcut, un bilet de trimitere la cardiologie. La insistenţele noastre ca să o vadă medicul ginecolog, acolo au constatat, în jurul orei 08.30, că nu mai are funcţii vitale copilul. Nu a avut niciun fel de probleme pe toată perioada sarcinii, a mers la medic periodic, a făcut toate analizele”, spune Mihai Brânzea.

Bărbatul susține că soția sa trebuia trimisă la maternitate. În schimb, ea a fost internată la Secția Interne.

„Singura explicaţie ne-a dat-o de la maternitate că dacă ar fi fost adusă din noaptea respectivă copilul ar fi trăit. Altă exlicaţie, de la medic, nimic…Nu m-am gândit la lucrul ăsta. Îmi doream copilul, primul copil”, mai spune Mihai.

Tatăl a depus plângeri atât la Poliție, cât și la Colegiul Medicilor Prahova, pentru a afla de ce a murit fătul.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Fătul a fost transportat la Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu.

Conducerea Spitalului din Vălenii de Munte a precizat că aşteaptă rezultatele necropsiei.

„A fost adusă o pacientă de 28 de ani, la orele 23, de către Ambulanţă, care acuza dureri de cap, greaţă şi vărsături. I s-a administrat la camera de gardă un tratament simptomatic, după care pacienta s-a simţit foarte bine în cursul nopţii…Ne pare foarte rău de ce s-a întâmplat, de suferinţa prin care trece această familie. Şi noi suntem dornici să aflăm rezultatele anchetei de la Medicină Legală pentru că suntem într-un stres permanent, suntem nişte medici care ne desfăşurăm activitatea în condiţii grele pentru că trebuie să fim şi pediatri şi internişti, şi neonatologi …nu sunt doctori să putem organiza linie de gradă în toate specialităţile”, a menționat, pentru sursa citată, directorul medical al Spitalului din Vălenii de Munte, dr. Cristiana Tache.

În februarie 2017, un bebeluș a murit la Maternitatea Ploiești, la 24 de ore după ce a venit pe lume. Părinții îi acuză pe medici pentru moartea pruncului.


Citește și DNA cere șapte ani și șase luni de închisoare pentru Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC


 

„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
PARTENERI - GSP.RO
„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close