Uniunea Europeană a interzis din 2010 vânzarea becurilor normale incandescente cu putere mai mare de 75 de Watti, iar din 2013 au intrat sub „embargo” toate becurile de acest tip, în scopul „reducerii emisiilor de carbon”.

Ele ar trebui să fie înlocuite cu becuri fluorescente compacte (becuri CFL – Compact fluorescent lamp, considerate mai economice (datorită consumului de energie mai redus) şi numite becuri „ecologice”.

Doar că specialiștii au descoperit că unele becuri ne pot afecta retina și creierul, din cauza substanțelor chimice pe care le conțin.

“Vorbim despre becurile cu gaz care, conform cercetarilor ar avea particule fine, vapori de mercur si care sunt periculoase pentru corpul uman”, a declarat Onut Atanasiu, profesor de fizică, pentru stirilekanald.ro.

Un bec poate conține între 3 și 5 grame de mercur, iar medicii spun că metalul greu ar putea fi cauza migrenelor și a stărilor tot mai dese de anxietate pe care le resimțim.


Citește și: ”Nopți de turneu” cu aromă de discriminare. Bănică Jr. doarme la hotel de 5 stele, restul trupei la 3 stele, la periferie