Mergi direct la conținut »
Șeful uneia dintre gările între care s-a produs tragedia din Italia își recunoaște eroarea
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Șeful uneia dintre gările între care s-a produs tragedia din Italia își recunoaște eroarea

Șeful uneia dintre gările între care s-a produs tragedia din Italia își recunoaște eroarea

Autorităţile italiene au revizuit în scădere bilanţul tragediei feroviare din Puglia la 23 de morţi, deși miercuri autoritățile italiene anunțare că 27 de persoane și-au pierdut viața, în urma ciocnirii dintre cele două trenuri. 

 

UPDATE 13.10: Șeful uneia dintre cele două gări între care marți a avut loc un accident feroviar grav, în sudul Italiei, și-a recunoscut eroarea și faptul că a autorizat plecarea trenului aflat la originea coliziunii.”Eu sunt cel care am făcut să plece acest tren, cel care a ridicat discul verde; era confuzie, trenurile erau în întârziere”, a declarat Vito Piccarreta, șeful gării Andria, citat de cotidianul La Stampa.
”Dar nu este doar greșeala mea, toată lumea arată cu degetul spre mine, dar eu la rândul meu sunt o victimă”, a adăugat el, potrivit ziarului Corriere della Sera.

„Pentru moment avem 23 de morţi”, a declarat procurorul din Bari Francesco Giannella, care a precizat că 54 de persoane au fost rănite, iar 23 dintre ele sunt în continuare spitalizare. Totodată, el a anunțat că victimele au fost identificate, cu excepția uneia.

Pe de altă parte, operaţiunile de căutare a unor eventuali supravieţuitori şi victime ale accidentului s-au încheiat, a anunţat miercuri comandantul pompierilor din Puglia. „Recuperarea carcaselor (vagoanelor) s-a încheiat, linia este din nou deschisă, iar nic iun alt corp sau rămăşiţă umană nu au fost găsite, inclusiv pe o rază de 200 de metri de la locul tragediei”, a declarat pentru presă directorul regional al pompierilor, Salvatore Spano.
Potrivit unui bilanţ anterior, anunţat de reprezentanţi guvernamentali, 50 de persoane au fost rănite și 27 de persoane au murit marţi, însă bilanţul morților a fost revizuit în scădere.
Accidentul a avut loc marţi, în jurul orei locale 11.30, între localităţile Ruvo şi Corato, din apropiere de Bari, în câmp deschis, unde două garnituri în care se aflau navetişti şi care circulau pe aceeaşi linie, în sensuri opuse, s-au ciocnit frontal. Mai multe vagoane ale celor două garnituri au fost distruse în urma impactului, iar bucăţi din ele au zburat pe o rază de zeci de metri.

Close
Închide
  Close