Mergi direct la conținut »
BREXIT | Liderii europeni presează Marea Britanie pentru a accelera negocierile. Juncker: "Nu este un divorț amiabil"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > BREXIT | Liderii europeni presează Marea Britanie pentru a accelera negocierile. Juncker: "Nu este un divorț amiabil"

BREXIT | Liderii europeni presează Marea Britanie pentru a accelera negocierile. Juncker: „Nu este un divorț amiabil”

Liderii europeni par nemulțumiți de faptul că ar trebui să aștepte până în octombrie pentru a demara negocierile privind Brexitul. Aceștia au declarat în repetate rânduri că își doresc ca Marea Britanie să lanseze procedura de ieșire din blocul comunitar "imediat ce va fi posibil". Acum, președintele Comisiei Europene a reiterat acest lucru, avertizând totodată că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se va petrece precum un "divorț amiabil".

„Nu este un divorț amiabil, dar, la urma urmelor, nici nu a fost o mare relație de dragoste”, a declarat Juncker vineri seară, într-un interviu la televiziunea germană ARD, relatează BFMTV.

„Nu înțeleg de ce Guvernul britanic vrea să aștepte până în octombrie pentru a decide dacă trimite sau nu scrisoarea de divorț la Bruxelles. Mi-ar face plăcere să o primesc imediat”, a subliniat președintele Comisiei Europene.

David Cameron a anunțat vineri, după victoria taberei pro-Brexit la referendum, că va părăsi șefia conservatorilor și a guvernului în octombrie, lăsându-i succesorului său sarcina de a negocia ieșirea țării din UE.

Anterior, președintele Parlamentului European a declarat că avocații UE analizează dacă există o modalitate de a accelera declanșarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

Citește și: Brexit | Președintele PE, Martin Schulz: UE a fost „ostaticul” conservatorilor britanici. Accelerăm procedura de ieşire a Marii Britanii

Close
Închide
  Close