Ministrul economiei a precizat concluziile discuțiilor cu reprezentanții
Asociației Investitorilor de Real Estate din România.

”Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România. Aceștia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză.

Drept urmare, în urma discuțiilor avute am stabilit că în cazul în care situația epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mallurile cu data de 15 iunie.

Însă, pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele și locurile de joacă pentru copii, din interior. Ușor, ușor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viața să revină la normalitate”, a anunțat ministrul Virgil Popescu, la Digi 24.

Premierul Orban a menționat, potrivit unui comunicat remis pe pagina de facebook a Guvernului, că, din perspectivă socială, angajații a căror activitate nu poate fi reluată vor beneficia de șomaj tehnic și după 1 iunie 2020, iar pentru păstrarea locurilor de muncă vor fi aplicate măsuri active de sprijin.

Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
Recomandări
Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
 

Reprezentanții Asociației Investitorilor de Real Estate din România au menționat că sunt pregătiți pentru reînceperea activității în malluri, astfel încât să fie respectate măsurile de protecție a sănătății cetățenilor.


România ar putea să adopte noi măsuri de relaxare peste două săptămâni. Ministrul economiei a declarat, la Digi 24, că mallurile ar putea să fie redeschise din 15 iunie.

Ad placeholder

Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă.

Virgil Popescu, ministrul economiei:

Întâlnire cu reprezentanții marilor centre comerciale

Ministrul economiei a precizat că astăzi se întâlnește cu reprezentanții marilor centre comerciale și va discuta despre posibilitățile pe care le au pentru a-și relua activitatea în cel mai scurt timp.

“La ora 15.00, am o întâlnire cu reprezentanții mallurilor și ai celor care închiriază spații în centrele comerciale. Mi s-ar părea normal ca, dacă relaxăm măsurile și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni să deschidem și magazinele mari. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu.

De la 1 iunie, au intrat în vigoare mai multe măsuri de relaxare, iar autoritățile au anunțat că dacă numărul cazurilor de coronavirus se menține pe panta descendentă, din 15 iunie ar putea fi ridicate alte restricții. Astfel, de luni se poate circula între localități fără declarația pe propria răspundere. În plus, ieri, s-au redeschis terasele și plajele.

Citeşte şi:

“Eu doar îmi vreau salariul înapoi”. Muncitoare necalificate în fabrica de confecții Tanex: plătite cu sume de până la 700 de lei pe lună și amenințate

Lista cu amenzile care rămân în vigoare și după 1 iunie în România

George Floyd a murit asfixiat, arată o autopsie independentă, care o contrazice pe cea oficială

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut