Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Carnavalul de la Veneția a fost suspendat din cauza coronavirusului

Carnavalul de la Veneția a fost suspendat din cauza coronavirusului

Carnvalul de la Veneția a fost suspendat, cu două zile înainte să ajungă la festivitățile de închidere, după ce două cazuri de coronavirus au fost confirmate în oraș, relatează CNN.

De Elena Petre,

Anunțul a fost făcut de guvernatorul regiunii, după ce cazurile de COVID-19 din Italia s-au răspândit rapid. Bilanțul a ajuns la 130 de persoane infectate, dintre care 26 în stare gravă.

Toate activitățile socile, precum și întâlniri publice, au fost anulate până la 1 martie, a anunțat Luca Zaia.

Asta înseamnă că și faimosul carnaval de la Veneția, ale cărui festivăți de închidere urmau să aibă loc pe 25 martie, a fost anulat.

„Facem apel la cooperarea cetățenilor. Nu este un moment ușor, dar cu informațiile pe care le avem acum, sperăm că putem să oprim răspândirea virusului”, a declarat guvernatorul regiunii Veneto.

În plus, școlile, universitățile și muzeele au fost închise.

Până acum, 25 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în regiunea Veneto. În plus, o persoană și-a pierdut viața în această regiune. Situația este îngrijorătoare și în regiunea vecină Lombardia, unde sunt cele mai multe cazuri.

Până acum, potrivit MAE, nu sunt români printre cei infectați. Cu toate acestea, sunt comunități importante în Lombardia (aprox. 176.000 de români) și Veneto (aprox. 127.000 de români), în zonele unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus.

Close
Închide
  Close