Mergi direct la conținut »
Cât vor cheltui angajaţii din educaţie în concediu. Câți dintre cei care lucrează în învățământ nu au bani să plece în concediu
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Cât vor cheltui angajaţii din educaţie în concediu. Câți dintre cei care lucrează în învățământ nu au bani să plece în concediu

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a realizat un sondaj în rândul angajaţilor din educaţie privind acordarea voucherelor de vacanţă şi bugetul alocat pentru concediul din acest an. Rezultatele arată că 93,5% dintre cei care au răspuns întrebărilor susţin că vor folosi voucherele de vacanţă, în valoare totală de 1.450 de lei, iar cei mai mulţi angajaţi au alocat maximum 2.000 de lei pentru cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa aferente sejurului de vară din acest an.

De Elvira Gheorghiță,

În privinţa bugetului alocat concediului din acest an, 72,9% dintre respondenţi spun că vor cheltui maximum 2.000 de lei, în condiţiile în care alte studii de piaţă arată că cei mai mulţi români cheltuiesc între 2.300 şi 4.600 de lei, în medie, pentru concediu.

Sondajul realizat de FSLI arată că 16,9% dintre participanţi au declarat că alocă o sumă mai mare de 2.000 de lei pentru vacanţa din acest an. Însă, 11,6% dintre angajaţii din sistemul de învăţământ susţin că nu au bani să meargă în concediu.

Potrivit rezultatelor, pentru cei mai mulţi dintre cei care vor merge în concediu, bugetul alocat cheltuielilor cu transportul, cazarea şi masa este acelaşi cu cel de anul trecut.

Sondajul mai arată că 59% dintre angajații din învățământ şi-au petrecut ultimul concediu în 2017, cei mai mulţi în timpul verii, aceeași perioadă fiind aleasă şi în acest an.

Sondajul a fost realizat în perioada 3 – 23 mai 2018, atât în mediul online, cât şi prin aplicarea unor chestionare direct în unităţile de învăţământ. La sondaj au participat 5.628 de angajaţi din învățământ, personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, din județele Arad, Bacău, Bihor, Călăraşi,  Constanţa, Cluj, Galaţi, Harghita, Iaşi, Suceava şi Vrancea.


Citește și:

REPORTAJ/Ileana Mavrodin, arhitecta care a proiectat ”Castelul de lut din Valea Zânelor”, își dezvăluie secretele. Povestea caselor ”mângâiate”!

Close
Închide
  Close