MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Cătălin Rădulescu îi cere lui Dăncilă să dea Ordonanţa pe Coduri: „Gata, s-a terminat cu condamnările nevinovate ale liderilor din PSD, o să iasă poporul!”

Distribuie

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu îi cere premierului Viorica Dăncilă "să stea de vorbă urgent cu ministrul Justiţiei" şi să înţeleagă că trebuie să dea ordonanţele de urgenţă pe justiţie "pe care le aşteaptă toată lumea". El a reacţionat şi la decizia ÎCCJ privind amânarea unei decizii în dosarul lui Liviu Dragnea: "Gata, s-a terminat cu condamnările nevinovate a liderilor din PSD. Cine mai are curaj în continuare să condamne fără probe (...) o să iasă poporul şi o să vedeţi cum reacţionează", a spus el.

Întrebat în legătură cu faptul că premierul Viorica Dăncilă nu participă la Strasbourg la dezbaterea din Parlamentul European, Rădulescu a spus: „Probabil că premierul se pregăteşte să dea ordonanţele pe care le aşteptăm de mult timp, împreună cu domnul ministru, nu glumesc”.

„Eu cred că doamna premier trebuie să stea de vorbă urgent cu ministrul Justiţiei, trebuie să înţeleagă că trebuie să dea aceste ordonanţe de urgenţă pe care le aşteaptă toată lumea. Dacă nu, o să vedem când facem Comitetul Executiv, ce vom hotărî noi”, a adăugat Rădulescu.

Întrebat dacă Tudorel Toader trebuie să mai rămână ministru al Justiţiei, Rădulescu a răspuns: „Să nu mai rămână”.

Rădulescu s-a referit şi la procesul liderului PSD Liviu Dragnea, susţinând că acesta nu poate fi condamnat, deoarece nu este vinovat.

O să vedeţi cum o să reacţionăm. Deci, gata, s-a terminat cu condamnările nevinovate a liderilor din PSD. Cine mai are curaj în continuare să condamne fără probe şi că sistemul paralel dă bileţele să condamne oameni, o să iasă poporul şi o să vedeţi cum reacţionează. Deci, cred că în momentul de faţă judecătorii trebuie să-şi facă meseria şi, dacă nu există probe, trebuie să-l achite pe preşedinte. (…)Deci eu am citit dosarul şi ştiu că nu există niciun fel de probă. Aici nu s-au furat miliarde de euro, milioane de euro şi aşa mai departe ca să condamni un om nevinovat. Eu cred că judecătorii în momentul de faţă trebuie să arate foarte clar că nu mai ţin cont de acest sistem paralel şi că trebuie să judece corect„, a afirmat Rădulescu.

El a spus că trebuie să se renunţe la practica din anul 2013, când mai multor lideri PSD li s-au făcut dosare.

Citeşte şi. Finalizarea dosarului lui Liviu Dragnea, amânată pentru 20 mai! Liderul PSD, în fața judecătorilor de la Înalta Curte: „Sunt total nevinovat! Dacă aș fi condamnat, aș vrea să știu de ce!”

Citește mai multe despre Cătălin Rădulescu, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă pe Libertatea.

Comentarii