Mergi direct la conținut »
Ce meniu au de Crăciun şi de Revelion deţinuţii de la Penitenciarul Jilava
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce meniu au de Crăciun şi de Revelion deţinuţii de la Penitenciarul Jilava

Ce meniu au de Crăciun şi de Revelion deţinuţii de la Penitenciarul Jilava

Cei peste 1.000 de deţinuţi din Penitenciarul București Jilava vor avea de Sărbători bucate tradiţionale. De Crăciun vor mânca sărmăluțe și cozonac, iar de Revelion vor avea carne de porc sau pui la grătar cu piure.

De Remus Vlad,

Reprezentanţii puşcăriei au făcut lista pentru preparatele care vor fi, de Crăciun şi de Anul Nou, pe masa celor aflați în spatele gratiilor.

Preparatele pentru mesele de sărbători care se vor pregăti în bucătăria penitenciarului trebuie să respecte anumite norme calorice şi să se încadreze într-o anumită sumă.

Deținuții vor putea primi pachete de la familie

În plus, deţinuţii pot primi pachete de la familii, dar acestea trebuie să fie ambalate în pungi vidate, pentru a nu exista riscul introducerii de obiecte interzise în spatele gratiilor.

Libertatea vă prezintă, pe zile, ce vor mânca deţinuţii de la Jilava în zilele de Crăciun și la trecerea dintre ani.

25 decembrie

Mic dejun – ceai, biscuiţi, margarină și salam

Prânz – ciorbă de porc sau supă de pui cu tăiţei (pentru musulmani), sărmăluţe de porc sau vită, cozonac și măr

Cina – mămăligă cu brânză şi smântână

26 decembrie

Mic dejun – ceai, biscuiţi, margarină, marmeladă

Prânz – ciorbă ţărănească de porc sau vită, peşte prăjit cu orez sârbesc

Cina – cartofi cu brânză

31 decembrie

Mic dejun – ceai, biscuiţi, margarină, crenvurşti

Prânz – ciorbă de legume, spaghete cu cârnaţi şi sos de roşii

Masa festivă – cotlet de porc sau pulpă de pui la grătar cu piure, murături asortate, cozonac și măr

1 ianuarie

Mic dejun – ceai, margarină, biscuiţi

Prânz – ciorbă de perişoare din porc sau vită, pulpă de pui cu pilaf, castraveţi muraţi, cozonac și măr

Cina – budincă din paste

Close
Închide
  Close