Mergi direct la conținut »
Cazul profesoarei care a pulverizat spray lacrimogen unor elevi din clasa zero. Ce spun părinții copiilor care învață în aceeași școală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cazul profesoarei care a pulverizat spray lacrimogen unor elevi din clasa zero. Ce spun părinții copiilor care învață în aceeași școală

Cazul profesoarei care a pulverizat spray lacrimogen unor elevi din clasa zero. Ce spun părinții copiilor care învață în aceeași școală

Nici localnicii din Santău și nici autoritățile școlare din Satu Mare nu acordă vreo circumstanță atenuantă pentru Luminița Farcău, profesoara care a pulverizat cu spray lacrimogen în sala de clasă, afectați fiind doi copii de 6, respectiv 7 ani. Pe de altă parte, lacunele legii nu le oferă nicio garanție că o situație similară, nu s-ar putea repeta, se arată într-un reportaj relizat de presasm.ro.

Părinții cu greu își pot explica gestul cadrului didactic, iar unii dintre copii deja spun că se tem să se întoarcă la clasă.

Profesoara și-a justificat gestul spunând că „s-a simțit amenințată”, însă inspectorul general nu acceptă explicația:

“Eu nu pot să cred că un cadru didactic poate fi amenințat de doi copii de șase ani. Eu cred că nu a reușit să gestioneze situația, ceea ce în opinia mea este inadmisibil pentru un cadru didactic”, a declarat Călin Durla, inspectorul general de la Satu Mare.

Inspectoratul a grăbit desfacerea contractului de muncă, imediat după ce procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore.

Cu toate acestea, Durla admite că în lipsa unei prevederi din partea unui judecător, nimic nu o împiedică pe învățătoare să revină la catedră.

Directorul a găsit-o cu spray-ul pe catedră

Directorul instituției de învățământ spune că a aflat de la colegii învățătoarei ceea ce s-a întâmplat. Când a mers în sala de clasă, a găsit-o pe profesoara cu spray-ul pe catedră.

Cei 13 elevi erau la baie, cu alte cadre didactice, iar copiii asupra cărora a fost folosit spray-ul au fost duși și la spital.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

”Pruncilor le e frică să vină la școală”

Părinții copiilor atacați de învățătoare sunt revoltați de situație: “Dacă nu știe să se ocupe cu copiii, de ce se pune profesoară, dacă nu are răbdare la copii?”, a spus, pentru presasm.ro, tatăl unuia dintre copiii expuși la spray-ul lacrimogen.

De asemenea, părinții spun că unora dintre elevi le este deja frică să mai meargă la școală.

“Dacă a făcut cu ăia mici, poate face și cu ăia mari”, spune o mamă care are doi copii la școala din localitate.

Foto: Shutterstock

Close
Închide
  Close