MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 13:23

Chelsea vrea să trimită fanii rasiști la lagărul de concentrare Auschwitz pentru a-i reeduca

Distribuie

Clubul de fotbal londonez Chelsea vrea să trimită fanii rasiști la lagărul de concentrare Auschwitz, loc în care acum există un muzeu dedicat holocaustului, pentru a-i reeduca.

Patronul clubului, Roman Abramovich, care este evreu, este cel care a venit cu ideea. El vrea să oprească răspândirea antisemitismului printre fanii cunoscutei echipe de fotbal. Astfel, ei nu vor primi interdicție de a intra pe stadioane, scrie The Guardian.

”Dacă interzici accesul oamenilor, nu le vei schimba niciodată comportamentul. Această nouă politică le oferă șansa să realizeze ce au făcut, pentru a-și îmbunătăți comportamentul”, a spus directorul clubului Chelsea, Bruce Buck.

”În trecut, îi luam din tribune și îi dădeam afară, fără să le mai permitem accesul timp de trei ani. Acum le spunem: ”Ai făcut ceva greșit. Ai opțiunea de fi interzis pe stadion sau poți să petreci puțin timp cu ofițerii noștri de diversitate pentru a înțelege cum ai greșit””.

Fanii se arată încântați de această campanie anti-rasism, susține o federație a suporterilor.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ «Geniile informaticii» se întrec la un concurs internațional de profil. Andrei, olimpic de clasa a XI-a: «Nu mă văd lucrând în România»


FOTO: EPA

Citește mai multe despre Auschwitz, Chelsea și Fani pe Libertatea.

Comentarii