Mergi direct la conținut »
Cinci persoane au murit din cauza virusului West Nile în ultima săptămână
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cinci persoane au murit din cauza virusului West Nile în ultima săptămână

Cinci persoane au murit din cauza virusului West Nile în ultima săptămână

Cinci persoane au murit în ultima săptămână din cauza virusului West Nile, arată datele furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Numărul total al deceselor de la debutul sezonului 2018 a ajuns la 30.  

Potrivit Ministerului, de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 30 decese la pacienți cu co-morbidități.

În ultima săptămână, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile și cinci decese.

În București s-au înregistrat 9 decese, 4 în județul Iași, 3 în județul Olt. Un număr de 2 decese au fost consemnate în fiecare din județele Constanța Dolj și Bihor și câte 1 deces în județele Alba, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Suceava și Teleorman.

”Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Specialiștii în sănătate publică ai Ministerului Sănătății recomandă populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.


Citește și: 22.000 de lei pe lună pensie de judecător! Libertatea a pus mâna pe statul de plată de la Înalta Curte de Casație și Justiție


 

Close
Închide
  Close