Mergi direct la conținut »
Cine sunt liberalii care se luptă pentru un loc pe lista la europarlamentare; Un fost lider al partidului se retrage (SURSE)
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Cine sunt liberalii care se luptă pentru un loc pe lista la europarlamentare; Un fost lider al partidului se retrage (SURSE)

Cine sunt liberalii care se luptă pentru un loc pe lista la europarlamentare. Un fost lider al partidului, Theoor Stolojan, care este în prezent europarlamentar, a anunțat deja că nu mai dorește să candideze. Lista va fi dschisă cel mai probabil de liderul partidului, Ludovic Orban. Mulți dintre actualii eurodeputați vor să își păstreze mandatul, iar noua achiziție a partidului, Siegfried Mureșan, provoacă tensiuni în rândul foștilor liberali cu ștate vechi în partid. Se prefigurează și intrarea în cursă a lui Vasile Blaga dar și a lui Dan Motreanu, după victoriile din justiție. 

De Valentina Postelnicu,

Potrivit unor surse liberale, din actualii europarlamentari sunt mulți care vor să candideze pentru un nou mandat. Și-au anunțat dorința de a intra din nou în cursa electorală Cristian Bușoi, Adina Vălean, Daniel Buda, dar și Marian Jean Marinescu.

Un nume greu din partid se retrage și nu dorește să candideze din nou. Este vorba despre Theodor Stolojan, potrivit surselor citate.

A mai apărut și numele lui Dan Motreanu ca posibil candidat, după ce a scăpat de dosarul penal. Iar un alt posibil nume de candidat ar fi Vlad Nistor, fost deputat PNL.

Intră sau nu Blaga pe lista pentru europarlamentare?

O necunoscută este, pentru moment, implicarea lui Vasile Blaga la alegerile europarlamentare, fie ca și candidat fie la coordonare, ca șef de campanie.

Un semnal clar a fost dat deja prin întâlnirea organizată la sediul din Aleea Modrogan, cu foștii colaboratori din fostul PDL.

La București au venit doi mari lideri ai fostei formațiuni, Emil Boc și Gheorghe Flutur, dar și Anca Boagiu și Roberta Anastase, care au cerut o implicare mai mare a fostului secretar general și președinte al PNL în viața partidului.

Va exista o discuție aprinsă și în privința ponderii fostului PDL și a liberlilor pe listele pentru europarlamentare. Iar din teritoriu, un lider cu greutate, Mircea Hava, primar în funcție, a anunțat că dorește să lase urbea pentru a merge la Bruxelles, ca europarlamentar.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

Și implicarea fostului lider Crin Antonescu este în acel moment incertă, în partid, după ce acesta a delcarat că nu dorește să revină în prim-planul politicii.

Liberalii nu vor să anunțe o țintă clară privind scorul la europarlamentare. Dar speră să câștige în jur de 10 sau 12 mandate, la alegerile care vor avea loc în prima parte a anului 2019.

Chiar dacă și-au exprimat intenția, cei doritori să intre pe lista pentru europarlamentare vor trebui să primească sprijinul organizațiilor de bază, dar și un vot pe regiune. Vor avea câștig de cauză cei care vor avea o susținere puternică în interiorul partidului.

Pe 4 august va avea loc Consiliul Naţional al PNL,  unde se vor stabili criteriile, procedura şi calendarul de desemnare a candidaţilor care vor intra din partea PNL în cursa pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Close
Închide
  Close