Referindu-se la militarii trimişi în România, John Kirby a menţionat că este vorba despre „un batalion de atac şi o unitate de infanterie care sunt organizate pentru a fi desfăşurate pe termen scurt şi a se deplasa rapid de îndată ce sunt localizate”.
Brigăzile Stryker, bazate pe vehicule blindate pe opt roți, sunt unitățile de manevră dislocabilă de bază.
Aceste efective se vor adăuga celor circa 900 de militari americani aflaţi în prezent în România.
Potrivit HotNews, armata SUA are staționat la Rose Barracks, în Vilseck, Germania, Regimentul 2 de Cavalerie, cu 5.000 de militari, care funcționează vehiculelor blindate Stryker.
În 2017, militari americani ai regimentului cantonat în Germania au participat la exercițiul Saber Guardian, unul dintre cele mai mari exerciții NATO care s-a desfășurat și în România.
Regimentul 2 Cavalerie a participat cu circa 820 de militari și 222 de vehicule, multe dintre ele blindate, iar prin România s-au deplasat într-un marș organizat de la vest la est.
La acel moment, NATO exersa dislocarea rapidă de trupe spre flancul estic al NATO în ideea ajutorării membrilor din această zonă în cazul unui atac.
Militarii din Regimentul 2, din care face parte și batalionul de infanterie Stryker, au mai fost în România și în 2015, într-un „Marș al Cavaleriei” cu peste 400 de soldați și 80 de mijloace de luptă, acompaniate din aer de două elicoptere Apache. Marșul a fost loc între Baza Mihail Kogalniceanu și poligonul de la Cincu, unde au participat la o serie de exerciții militare.
Fiecare brigadă Stryker are peste 300 de vehicule blindate și 4.500 de soldați. Echipa de luptă a brigăzii de infanterie este formată din șapte batalioane: unul de cavalerie (recunoaștere), unul de sprijin de brigadă, un batalion de geniu, trei batalioane de infanterie și un batalion de artilerie. În România vor ajunge militarii din batalionul de infanterie.
Potrivit Army Times, soldații de ope vehiculele Stryker din Escadrila 8, Regimentul 1 de Cavalerie, Divizia 2 Infanterie, au testat în 2020 noi rachete ghidate antitanc și un lansator de rachete îmbunătățit. În timpul testării, printr-un telemetru laser, soldații au reușit să captureze imagini ale țintelor aflate la 10 kilometri distanță și să semnaleze membrilor echipajului locația țintei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro